16 Aralık 2008 Salı

Tesadüfe bak

Son dönemlerde diğer Beşiktaş yazarlarından kendini ayıran bir başarı sergileyen Turgay Demir'in son yazısı,İlginç mi İlginç ...

Tesadüfe bak.

2003-04 sezonunda MHK Başkanı olan Bülent Yavuz! Bu acayip durumu futbol kamuoyuna açıklamak zorundasınSon haftalarda ısrarla yardımcı hakem konusunun altını çizen Erman Toroğlu, kulağıma kar suyu kaçırınca 2003-2004 sezonunu mercek altına aldım.

Önce Toroğlu'nun eski bir yazısını hatırladım. Toroğlu bir süre önce Adnan Polat ile Uslu arasında geçtiği iddia edilen ve Gürcan Bilgiç'in gündeme getirdiği bir iddiayı (Tekzip edilmediğine göre doğrulanmış oluyor) yazmıştı.

POLAT NEYİ İMA ETTİ!

Buna göre Adnan Polat, (sanırım 4 yıl önce) Moskova seyahatinde Mahmut Uslu'ya, "Hakemler hakkında çok fazla feryat ediyorsunuz, özellikle de orta hakemler hakkında ama işi yardımcılar bitiriyor" demişti! (Polat burada, Uslu'nun zannettiği gibi kendi becerilerini mi ima etmektedir yoksa başkalarının (!!!) yardımcı hakemlerle iş bitirdiğini mi ima etmektedir onu kendisi biliyor.) Evet işte burası çok önemli. Türk futbolunun son dönemini çok yakından yaşayan Adnan Polat, işi yardımcı hakemlerin bitirdiğini söylüyor. Ne zaman söylüyor, yaklaşık 4 yıl önce! Erman hoca bunu yazınca Vatan'dan Buğra Acar kardeşim de "Lucescu bir yardımcı hakemden çok yakınıyordu!" diyerek sinyal çakmış! Bana düşen de tüm bu sinyalleri değerlendirmek oldu ve bir skandalın farkına da ancak böyle (Ne salakmışım, nasıl fark edemedim bu garipliği) varabildim .

Hemen belirteyim dönemin MHK Başkanı Bülent Yavuz'du ve hakem atamalarında da ilk söz sahibiydi. İşte o MHK, Beşiktaş'ın sahada hakemler tarafından kıtır kıtır doğrandığı sezonda ne yapıyor biliyor musunuz, bir yardımcı hakemi, Beşiktaş'ın tam 10 maçında görevlendiriyor.

HAKEM Mİ KALMADI?

Evet yanlış okumadınız, bir, iki, üç, beş, yedi, sekiz değil tam 10 maçta aynı yardımcı bayrak sallıyor. O yardımcı hakemin adı Selçuk Kaya ve şu anda da görevde. (Bu sezonda Beşiktaş-İstanbul Belediye ve Kocaeli-Fenerbahçe maçlarında dikkat çekmişti) Düşünebiliyor musunuz sevgili futbolseverler, sanki koca ülkede başka yardımcı hakem kalmamış gibi, Beşiktaş'ın 10 maçına aynı kişi (Türk futbol tarihinde böyle bir şey yok tersini iddia eden varsa kanıtlasın) veriliyor. Dahası bu yardımcı, Beşiktaş'ın iki hafta üst üste oynadığı Konya ve Fenerbahçe maçlarında da (Sanırım tarihimizde böyle bir şey de yok) görev yapıyor.

Tesadüfün kare kökü bu olsa gerek! Peki bu maçlarda Beşiktaş nasıl bir performans sergiliyor gelelim oraya? Şimdi sıkı durun... Beşiktaş, bu 10 maçın sadece ikisini kazanıyor ve sekiz maçta tam 20 puan kaybediyor. Bir başka ilginç nokta ise yine bu arkadaşın görev yaptığı ve Beşiktaş'ın 5-3 kazandığı Rize maçında, (Samsun faciasından bir hafta önce) sarı kart sınırındaki üç çok önemli oyuncu (Ronaldo, Sergen ve Emre Aşık) tesadüfe bakın ki sarı kart görüyorlar ve cezalı duruma düştükleri için Samsunspor'a karşı oynayamıyorlar.

BÜLENT YAVUZ ATADI

Evet komik, garip, insan mantığını zorlayan, bir hakem atamasıyla karşı karşıya olduğumuz aşikâr. O nedenle dönemin MHK Başkanı Bülent Yavuz'a bir çağrım var... Hâlâ hakem eğiten ve hakem eleştiren Bülent Yavuz, bu acayip manzaranın ne anlama geldiğini açıklamalıdır. Evet Bülent bey, bildiğiniz gibi ortada yenilir yutulur olmayan bir durum var. 22 hafta içinde 10 maçta aynı yardımcıyı Beşiktaş'a vermişsiniz ve bu maçlarda o takım tam 20 puan kaybetmiş. Bunların hepsi tesadüf mü gerçekten? Tesadüf ise onu söyleyin, değilse...* * *

İŞTE O MAÇLAR

Gaziantep-Beşiktaş: 0-3 Selçuk Kaya

Beşiktaş-G.Saray: 0-0 Selçuk Kaya

Fener-Beşiktaş: 2-2 Selçuk Kaya

Beşiktaş-Rize: 5-3 Selçuk Kaya

Beşiktaş-Samsun: 0-4 Selçuk Kaya

Malatya-Beşiktaş: 0-0 Selçuk Kaya

Trabzon-Beşiktaş: 3-0 Selçuk Kaya

Diyarbakır-Beşiktaş: 3-1 Selçuk Kaya

Konya-Beşiktaş: 2-2 Selçuk Kaya

Beşiktaş-Fener: 1-3 Selçuk Kaya

Not: Bu konuda federasyon ve Beşiktaş başta herkesi göreve davet ediyorum. Bu 10 maçı bilirkişi incelemeli ve raporunu futbol kamuoyuna açıklamalıdır.

3 yorum:

Tuner dedi ki...

Bu konu hakkında dün radyosporda İlker Ateş'in programında Turgay Demir ile Bülent Yavuz hayli hararetli tartıştı.Turgay Demir "Yayıncı kuruluş kasetleri vermiyor sadece gidip orda seyretmemize izin veriyor, gel beraber seyredelim" dedikçe Bülent Yavuz bozuk plak gibi " Ben Ankara'da yaşıyorum getir kayıtları sana yardımcı olacağım" dedi

Kartal Bafiler dedi ki...

Neye şaşırıyorum biliyormusun Tuner, Bülent denen adam hadi hasbelkader hakem oldu,peki bu kalitede bir adam nasıl hakmelerin başı oldu.
Ne pis,adaletsiz bir düzen bu.
Bunun radyo anlatııklarına veya savunmasına inanacak kadar salak bir tane vatandaş varmıdır,benca az da olsa vardır ne yazıkki...

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
we will see if this sunday, Besiktas can beat a top turkish team this season, because for the moment it was not able to do it.
Good luck!
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)


http://bjktaraftarproje.com/