5 Ekim 2007 Cuma

Skandallar federasyonu ve terbiyeli spor basını!..



Hıncal ULUÇ

Sabah-04.Ekim.2007



Vestel 21 eylülde, Manisa'da Trabzonspor'la oynuyor.. Santrfor Holosko, nefis bir gol atıyor ve sevinçle tribünlere koşup, tel örgülere tırmanıyor. Kural açık. Sarı kart. Daha önce de bir sarısı var. Kırmızı.. Holosko oyun dışı kalıyor. Bir maç otomatik cezalı.Garip kurallar ülkesi Türkiye'de, sarı kartlar sadece kendi kategorisinde, oysa kırmızılar her maçta geçerli. Bu yüzden Holosko, 5 gün sonra 26 eylülde, hafta arasında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile oynanan Türkiye Kupası ikinci tur maçında sahaya çıkmayarak cezasını çekiyor. Bu sayede de 30 eylülde İstanbul'da oynanan Büyükşehir-Vestel lig maçında takımındaki yerini alıyor.Buraya kadar tamam..
Ama bundan sonrası, ayıp, utanç, rezillik, skandal!..Vestel kendi sahasında Fenerbahçe'ye karşı oynamaya hazırlanırken 1 ekim pazartesi günü bir tebligat alıyor. Futbolcu Holosko, 21 eylüldeki Trabzon maçında, kırmızı kartla oyundan çıkarken hakeme yaptığı bir hareket yüzünden, "Federasyon Kararıyla" tedbirli olarak ceza heyetine sevk edilmiştir ve Fenerbahçe maçında forma giymeyecektir. Vestel Manisa bu sezon kendi sahasındaki maçlarda rakiplerine Trabzon dahil kök söktürmüştür. Holosko bu takımın hücum gücünün nerdeyse yarısı, Fenerbahçe'nin Kezman yerine devre arasında transfer etmeyi düşündüğü adamdır.
Düşünebiliyor musunuz?. Çirkinliği, pisliği, ayıbı, rezilliği düşünebiliyor musunuz?.21 eylülde oynanan maçın hakem, gözlemci, temsilci raporları federasyona 22 eylülde ulaşır.O gün bir şey yok.. Hafta arasında Holosko otomatik cezasını çekiyor, bir şey yok. Hafta sonunda, 30 eylülde maça çıkıyor. Gene bir şey yok.Tam 7'nci haftaya, Fenerbahçe maçı haftasına girilirken, Federasyona gökten vahiy geliyor.."Yahu Holosko, beşinci haftada, Trabzon maçında oyundan çıkarken hakeme hareket yapmış. Biz vallahi de tallahi de yeni öğrendik. Bu yüzden altıncı haftada oynamasını engellemedik ama yedinci hafta tedbirli olarak ceza heyetine sevk ettik. Bu hafta oynayamaz.. Aaa!.. Tesadüfe bakın, bu hafta da Vestel'in, Fener maçı varmış!.."
Şimdi bu dünya ayıbı, bu açık seçik "Federasyon Şikesi" önünde, "Terbiyeli" Spor Basınının tavrına bakar mısınız?..Tısss!.. Haberi minnacık ver, geç!.. Tek köşe yazısı, eleştiri yok.. Oysa olay, Galatasaray maçı öncesinde olsaydı, Holosko'nun, Manisa'daki Galatasaray maçı öncesinde böylesi rötarlı tedbir kararı ile oynaması engellenseydi yer yerinden nasıl oynardı?.. Haluk Ulusoy'un ne Galatasaraylılığı kalırdı, ne Fener düşmanlığı.. Kızıl kıyametten geçilmezdi.Avantaj Fener'e sağlanınca Tıss..Ve de bu medya terbiyelidir çok!.. Aman kimse laf etmesin!..

Şimdi bakın.. Geçen hafta UEFA Başkanı Platini, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un konuğu olarak Türkiye'ye geldi ve hazırlanan program gereği, sadece Fenerbahçe Kulübü'nü ziyaret etti. Platini Fransız.. Bu ülkede Fransız kültürünü temsil eden camia Galatasaray. Bu yüzden, bu ülkeye gelen Fransız önde gelenleri önce, ya da sadece Galatasaray'ı ziyaret ederler. Gelenektir.. Ama Fransız Platini, Haluk Ulusoy'un programı ile Fener'e götürüldü, neden?.. Terbiyeli spor basını, onu da hiç merak etmiyor.

Ulusoy, Platini'yi Fener'e götürdü.Ulusoy, Manisa'nın en büyük kozunun Fener'e karşı oynamasını engelledi.Taşları yerine koyun.. Canaydın ihanet etti. Demirören ve Albayrak koptular. Yani AKP'nin, Fenerbahçe'nin de yardımıyla devirmek ve ele geçirmek istediği federasyonda, artık Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzon, Ulusoy'un arkasında değil..
Şimdi Ulusoy yeni müttefik arıyor kendisine ve ezeli düşmanı Aziz Yıldırım'a hulus çakıyor, ona yanaşmaya uğraşıyor. Yıldırım'ın da bu sıralar böyle bir desteğe şiddetle ihtiyacı var. Çünkü ligin yedinci haftasında ezeli rakibinin 7 puan gerisinde..Bundan sonra olacakları da dikkatle izleyin!..

2 yorum:

Ortega dedi ki...

Hincalaglamaya basladiysa Fener'de isler tikirinda gidiyordur genelde ama bu sefer sasirtti beni. Bi de birinin cikip acik bir sekilde Gs=Fransiz kulturu onermesini dogrulamasi da oldukca sasirtici.

Kartal Bafiler dedi ki...

GS = Fransız Kültürü Temsilciliği kısmı yazı içerisinde benimde dikkatimi çekmişti.İlginç bir durum


http://bjktaraftarproje.com/