5 Şubat 2009 Perşembe

Delinho'ya Bak Sen...


Güzel bir maç oldu Beşiktaşlılar için.
Maçtan aklımda kalanlar;
*futbolcular maça çıkarken tribünler ,Antalya Antalya ,yeter artık Antalya tezahüratını yaptı.
Bu tür maçlarda tribünlere kemik diye tanımladığımız taraftar güruhu geldiği için hem daha zevkli geçer hemde yaratıcılıkta daha agresif olur tribün.
*Örneğin Delinho ilk golü atıp ikinciyide neredeyse atacakken ,tribünlerde dalgalanmalar başladı,birde orta sahada ince bilek hareketleriyle rakiplerini ekarte etmeye başlayınca,kapalıdan sırayla;
“İbrahim doğru söyle ,İbrahim doğru söyle ,Ne içtin bu gece,Ne içtin bu gece..”
İbrahim varyeteye devam ederken,”ne içtiysen söyle bizde içelim”
Bu tezahüratlarla daha da coşan Delinho bir ara üç kişinin arasına daldı çıktı ! ama faulle yere indirilince de “İbrahim delirdi şampiyonluk istiyor” çıktı ortaya buna bende dayanamadım 32 dişi gösterdim mecburen.

Kendimce yeni transferleri değerlendireceğim ama aklıma hep Burak Yılmaz geliyor,öyle iki maç çıkartmıştı ki İnönüdeki ilk iki maçında daha sonraki maçlarında ve geçirdiği sezonlar aklıma geldiğinde adamın içine uzaylılar girmiş gibiydi,Ama yine de Erkan Zengin teknik bir adam biraz nefesini ayarlaması lazım çalışarak aşabilir ve arkadaşlarıyla saha içi uyumu da sağlarsa bence çok umut vaad ediyor.
Fabian için de gece çok güzel geçti,arkadaş bildiğin dökme beton,Zago’ya şerefsizler tarafından uygulanan enginizasyon bu kardeşimize uygulanmazsa defans ve orta sahamız uzun bir süre sağlam bir futbolcuya sahip demektir.

Maçın sonlarına doğru Şifo’ya uzun süre tezahürat yapıldı,hoşuma gitti.
Kapalı göbekte “Balili” pankartı da vardı,anti ırkçılık adına , ama ben açıkca Galatasaraylı taraftarları hoş görmesem ve ırkçıda olmamama rağmen türk tribünlerinde keskin bir ırkçılık olduğuna inanmıyorum ,anlık ve öncesinde yaşanan vahşetten dolayı toplu hareket etme dürtüsünden kaynaklanan bir tezahürat gibi geliyor,bu başka tribünlerde de olabilir di,gerçi bizde olsa direkt tepki koyulurdu gibi geliyor ama yine de çok emin olmamamk lazım.

Son lafımda büyük ihtimalle arkadaşının kombinesiyle numaralı tribüne girip sahaya pet şişe atan başka takım taraftarı kişiye çok güzel tepki verildi,bravo,önce ağır küfür peşinden emniyete işaret edilip direkt dışarı atıldı,o arkadaşa sesleniyorum;
-Gelme lan bir daha…

1 yorum:

siyahh dedi ki...

abi şu balili konusunda aynısını bizde revivo yu yapmıştık hatta tribünde filistin bayrağıda vardı


http://bjktaraftarproje.com/