27 Eylül 2007 Perşembe

Serdar Özkan Cumhuriyet Spor Eki Röportajı

SERDAR ÖZKAN

- Altyapıdan sonra Ertuğrul Sağlam dışında 4 teknik adamla çalıştın; Lucescu, Del Bosque, Rıza Çalımbay, Jean Tigana ... Hepsi seni sezon öncesi kamplara çağırmıştı. Ancak kiralık olarak başka takımlara gittin. Bu durum seni üzdü mü?
SERDAR ÖZKAN: Lucescu ile 3-4 maç oynamıştım. Sonra devre arasında İstanbulspor'a kiralık gittim. O ara ulusal maçlar vardı. İstanbul'da çok fazla oynamadım; oradan Akçaabat'a gittim. Akçaabat'ta bir sezonda 35 maç oynadım. Elbette bu beni üzdü. İdeallerim vardı ve uzaklaştığımı düşündüm. Ama hiçbir zaman kendimi bırakmadım.

- Sheriff maçında güzel bir futbol ortaya koydun ve bir anda spor medyasında en çok konuşulan isim haline geldin...
S.Ö.: Sheriff maçı benim için yıllardır içimde biriken bir hırsın patlamasıydı. Ama yine de tam anlamı ile Serdar Özkan olarak oynamadığıma inanıyorum. Kimse beni daha önce izlememişti. Ama gerçek Serdar bu değil. Ben hırslı bir insanım ve Serdar Özkan'ın daha iyi olabileceğini biliyorum ve bunun için çok çalışacağım


-Anadolu takımlarında oynarken neler hissediyordun. İstanbul, Beşiktaş aklının bir kenarında var mıydı?
S.Ö.: Şunu söylemeliyim ki Anadolu'dan büyük takıma gelip tekrar Anadolu'ya dönersen pek fazla problem yaşamazsın. Anadolu'yu görmüşsün, oradan büyük takıma gelmişsin. Ama büyük takımdan Anadolu'ya gidersen problemler yaşayabiliyorsun. Buradaki imkânlar, tesisler, soyunma odası ve aklınıza gelebilecek her şey; orada bunları bulamıyorsunuz. Bunlar da problem oluyor. İlk defa başka bir şehre gitmişsiniz, adapte olmaya çalışıyorsunuz. Anadolu'nun bana en büyük katkısı buraların değerini anlamam oldu.


- Artık Beşiktaş'ın 18 kişilik kadrosunda bulunan oyuncuların pek çoğu 23 yaşın altında. Senin için avantaj ama genel olarak nasıl değerlendiriyorsun bu durumu?
S.Ö.: Futbolda bu tabirler vardır; genç-tecrübeli diye. Ama bence genç futbolcu da birkaç maç sonra tecrübe kazanabilir. Gençler de oynayarak tecrübe kazanacak. Ben 2. ligde 50-55 maç oynadım. Tecrübesiz sayılmam. Kendimi öyle görmüyorum. Diğer arkadaşlarım için de yaşları genç olabilir ama oynadıkça tecrübesizliklerini ortadan kaldıracaklardır.


- Futbol dışındaki hayatın nasıl?
S.Ö.: Ailemle vakit geçirmekten hoşlanıyorum. Yeğenlerim var onlarla zaman geçiriyorum. Onlara hediye almayı çok seviyorum. Eğer sabah antrenmanı varsa tesislerde kalıyorum, yoksa evde oluyorum zaten.

1 yorum:

Linasolopoesie dedi ki...

COME MAI NEL TUO NIK
HAI MESSO LA BANDIERA ITALIANA

MENTRE SEI AMERICANO?
SAI PERCHE' FACCIO QUESTA DOMANDA?

PERCHE'
NON CAPISCO LA LINGUA
IO SONO ITALIANA

AMO L'AMERICA E GLI AMERICANI

COMPLIMENTI PER IL TUO BLOG


UN AFFETTUOSO SALUTO.......LINA


http://bjktaraftarproje.com/