8 Eylül 2007 Cumartesi

Ayran açma sanatı

Hepimiz dışarıda bir yerlerde yediğimiz zaman yemeğin yanına içecek de bir şey söyleriz.Ben genelde ayran söylerim.Hele ki Sütaş’ın büyük olan ayranından gelmişse.Neyse çok seviyoruz ama ayran kutusunun üstündeki o jelatinsi kapağı açmak bir dert .
Uzun süre o kapağı açarken sıçrayan ayranlar gömleğime tişörtüme sıçradı,jelatinin kapağa temas eden yerlerini sıkıca yapıştırmışlar ayranın kutunun içerisindeki yükseklik seviyeside çok yukarıda olduğundan kapağı açarken ister istemez biraz fazla güç harcıyorsunuz buda kapağın üzerindeki jelatinin açılır açılmaz üzerinize her seferinde değişik miktarda ayran sıçratmasına sebep oluyor.

Siz siz olun ayranı yemek yediğiniz masada bir yere sabitleyip o şekilde elinizle kavrayın.Daha sonra açılacak kısmını karşı tarafınıza denk getirin ve konserve açar gibi ayran kapağını açın.

Hiç yorum yok:


http://bjktaraftarproje.com/