20 Ocak 2008 Pazar

Özgürlüğümüze el uzatmayın.

AKP sinsice ve çok yavaş adımlarla ilerliyor!

15 senedir Beşiktaş’ın İnönü stadında yapacağı maçlar öncesinde Beşiktaş Merkez’de bulunan Kazan Birahanesinin hemen yanındaki parkta maç öncesi bir iki şişe bira içip maça giderim.Çok önceden Parkın olduğu yerde Tansaş mağazası vardı o zamanlarda yine bu alışkanlığımız devam ederdi.

Bilenler , hatta maç günü oradan geçen herkes bilir ki maça 5-6 saat kala insanlar orada toplanmaya başlar ve arkadaşlarıyla hem sohbet eder hem de maç öncesi bir iki şişe bira içer,parası olanlar Çarşı içindeki meyhanelere veya hemen yanı başında ki Kazan birahanesine oturup içki içer.

Bugüne kadar tek bir gün bile binlerce Beşiktaşlının maç günleri alkol tükettiği mekanda en ufak bir olay,en ufak bir tatsızlık yaşandığına şahit olmadım,ne kendi içlerinde ne de yoldan geçen maçla alakası olmayan vatandaşlarımızla,hatta bir çok Beşiktaşlı kardeşimiz eşiyle,sevgilisiyle yer alır bu alanda.

Yalnız toplumun her alanında yavaş yavaş yaşamaya başladığımız özgürlüklerin kısıtlanması ,artık bu alana da el atmaya başladı.Başımızdaki hükümet özgürlüğü sadece kendi çıkarlarıyla örtüştüğünde özgürlük olarak değerlendirdiği için,dün kolluk kuvvetlerini üzerimize salarak o herkesin neşe ve keyif içinde maçı beklediği alan üzerinde baskı kurarak milleti azarlayarak ,mutlaka ki var olan bir kanundan ama nedense 15 yıldır uygulanmayan bir kanundan güç olarak hepimizi dağıtıp çeşitli köşelere sindirdi ve alandan attı.

Bir Beşiktaşlı taraftar olarak devletin her alanında kadrolaşarak emniyet güçlerini de kontrol altına alıp iki haftada bir gün ,bütçemiz olanağıyla eğlendiğimiz ,dostlarla buluştuğumuz bu alanı ,ötesinde bu özgürlüğü elimizden almak için sinsice planlar yapan AKP hükümetinin anlayaşının zincirleme reaksiyonu anlamına gelen bu saçmalığı kınıyorum!

2 yorum:

Smyrna dedi ki...

yazınızı çok beğendim ve addmanager forumlarında paylaştım...

bilgilerinize sunulur... keyifle takip ediyorum... biraz daha sık güncellenirse daha iyi olur sanki :)

saygılarımla...

Adsız dedi ki...

Yazınız gerçekten çok güzel. Anadoluda ya da yurtdışında yaşayan Beşiktaş'lıların inönü stadına gelmeden önce mutlaka kazana uğramalarını tavsiye ederim. Kadın, erkek, çocuk tüm insanların marşlar söylediği içmek isteyenin içkisini yudumladığı kimsenin kimseye karışmadığı etkileyici bir ortam. Ama ne yazık ki sosyal yapısı nedeniyle hedefteki takım beşiktaşın, herşeyini yok etmeyi kafalarına koymuşlar. O yüzden biz boşuna demiyoruz Son Barikat Beşiktaş diye.... Ama unutmasınlar biz ölene kadar o barikatın arkasındayız.


http://bjktaraftarproje.com/