31 Aralık 2007 Pazartesi

EPL - TSL



NTV ile başlayan İngiltere Premier Ligi canlı yayınlarını ilk günden beri büyük bir zevkle seyrediyorum.Ligin yayın hakları NTV'den başka bir kanala geçince eski tadı alamaz olmuştum,tabi bunda Okay Karacan'ın payı büyük.
Neyse bu yıl EPL yayınları ,maçlara gayrı ciddi yaklaşan Fox TV'de,ama maç diyorlar dizi çıkıyor,maç var diyorlar eğlence programı çıkıyor,artık iyice iğrenme noktasına gelmişken Digitürk 70.kanaldaki diğer FOX TV'yi keşfettim.Altın bulmuş madenci kadar sevindim.
Bazı maçları İngiliz spikerlerden ,bazı maçları da Türk spikerlerden dinliyorsunuz,Türk spikerler de fena değil hani,en azından garip bir şekilde bir şeyleri ispat etme dertleri yok gibi geldi bana.EPL'nin esas yayıncı kuruluşu ise bence dünyaya yayıncılık dersi veriyor,kamera açıları,topu takip becerileri,yayın kaliteleri,tekrarlardaki detaylar vb.Kabloları kesilince süt dökmüş kediye dönen yerli yayıncılara duyurulur arada sizde seyredin de bir iki şey kapın.
Ana konuya gelemedik bir türlü,Türksel Süper Ligi ile İngiltere Premier Ligi arasındaki fark Beşiktaş'la Pendikspor arasındaki fark kadar olduğunu biliyoruz.Adamların ligi ekonomik güç,büyüklük açısından ya birinci yada La liga'nin ardından ikinci büyük lig,bunu da biliyoruz.
İngilizlerin futbol kültürlerini futbolu biraz takip edenlere anlatmaya gerek yok zaten, biz de ise derbi maçlar ve avrupa maçları dışında "futbol" izleyici çok azdır.Buna rağmen bizim ligimizde Avrupada ilk beş bilemedin ilk altıncı lig.Ama oynanan oyun açısından bakarsak bizim lig ilk ona bile girmekte zorlanır.Bizim lig derken aşağılık kompleksine kapılmış havası vermek istemem ama adamların liglerindeki 13. ile 15.sıradaki takımların maçlarını seyrediyorsun bir de dönüp bizim ligde bırakın o sıralardaki takımların maçlarını önemli diyebileceğiniz takımların maçlarında bile hazzı o oyun zevkini bulamıyorsunuz.

Bunların liginde oyuncu pozisyon sahtekarlığı yok denecek kadar az.Bunların liginde oyun yok denecek kadar az duruyor,gereksiz hiç durmuyor,kaleciler sarı kart yiyecek kadar zaman hırsızlığı yapmıyor,hızlı düşünüyorlar ve inanılmaz isabetli pas oranıyla oynuyor,sahaya atılan bir şey daha henüz görmedim,her şey oyunun güzelleştirilmesi için planlanmış.
Bir gün üşenmeyeceğim topun oyunda kaldığı süreyi kendim ölçeceğim,tahminim en az ortalama 60 dakika,bizim ligde de bence bu süre 45-50 dakika arasını geçmez.Böyle bir lig ortalaması var mıdır acaba?

Hiç yorum yok:


http://bjktaraftarproje.com/