27 Haziran 2007 Çarşamba

Sinan Engin ve Sergen geliyor!

Sinan Engin ve Sergen geliyor!
Güven TANER - Star 27.06.2007

DURUP dururken ‘Sergen Yalçın Beşiktaş’a isteniyor’ haberi gündeme kondu! Neden Beşiktaş’a gideceği haber yapıldı da söz gelimi Fenerbahçe’ye gideceği yolunda haber yapılmadı? Üstelik Sergen biliyorsunuz Beşiktaşlı değil, Fenerbahçeli! Bunu Sarı-Lacivertli formayı giydiğinde, ‘Çocukluğumdan beri Fenerliyim’ diyerek kendisi açıklamıştı.
Sergen Beşiktaş’tan, bir maçı oynarken ve lig boyunca ‘başarılı hizmette devamlılık gösteremediği için’, şu anda görevde bulunan Başkan tarafından gönderildi. Sergen’de ne değişti ki geri getirsin? Şimdi transfer zamanı. Futbolcu iyi para ediyor. Hele adı önemli bir kulüp ile anılırsa... Birileri Beşiktaş’ı kullanıyorlar.
Kimi çaylak Beşiktaş yöneticisi de buna alet olmakta! Sergen idmanlara tümüyle katılsa, azıcık koşabilse, devamlılık gösterse, Beşiktaş Rico’yu getirmezdi. Rico’yu Sergen’in verimsizliği getirdi. Sergen hálá üretken futbolcu havasını vermek için adını Beşiktaş ile geçirtmekte.
Buna alet olan da olmakta. Yazık! Ve hatta Ayıp! Sinan Engin de ‘Beşiktaş için önemli adam’ olduğu imajını yaymak için Beşiktaş’a Başkan adayı olacağını açıkladı! Bir gün Sinan Beşiktaş Başkanı, Sergen de futboldan sorumlu yönetici olabilir. Ama artık ne geçici imparator Sinan menajer olur ne de Sergen Beşiktaş’ın futbolcusu! O şanslar onlara bol bol verildi. Bundan sonra geçmişte Beşiktaş’ta çalışmış olmanın kazandırdığı ünlerini kullanacaklar.
O öylesine değerli ve yanı sıra kaygan bir servet ki kullanırken çok dikkat etmeleri gerekir. Birden bire ellerinden gidebilir. Sinan Beşiktaş’a kısa süre verdiği hava ile imparator sanını aldı ama artık bu unvanı yok. Uçtu gitti, çünkü kendisi koruyamadı. Beşiktaş, Samsun maçı sonrası gümbür gümbür çökerken o sorunlara arkasını dönüverdi. İpin ucunu tutmadı. İmparatorluğunu hiç hissetmedik! Trilyonlar alarak takımda ara sıra oynamak; 82 milyar aylık alarak menajerlik yapmak başkadır, üste para ve zaman harcayarak Beşiktaş’a hizmet vermek başkadır.
Birinde para kazanmak için yapılan iş, ötekinde üste vermek için harcanan karşılıksız emek vardır. Kimi Beşiktaşlı yönetici futbolu bilmediği halde futbol işlerine ille de katılmaya kalkışmakta, tuzağa düşüp olur olmaz konulara bulaşarak Beşiktaş’ın kullanılmasına farkına bile varmadan aracı olmaktadır. Herkes biraz dikkat etsin lütfen! Beşiktaş’ın büyüklüğü altında ezilir giderler!

Hiç yorum yok:


http://bjktaraftarproje.com/