30 Kasım 2009 Pazartesi

Aldülkadir Yücelman'ı Kaybettik.


Taksim yakınlarındaki bir iş yemeğine giderken kalp krizi geçiren ve tadevi altına alınan Abdülkadir Yücelman hayatını kaybetti.

Türk spor gazeteciliğinin duayenlerinden Yücelman'ın cenazesi yarın İstanbul'da toprağa verilecek. Yücelman için yarın Türkiye Spor Yazarları Derneği'nde ve Cumhuriyet Gazetesi'nde ayrı ayrı tören düzenlenecek.

Abdülkadir Yücelman'ın cenazesi daha sonra, Fatih Camii'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından, Eyüp Mezarlığı'na defnedilecek.



Abdülkadir Yücelman

1932 İstanbul doğumlu Türk spor basınının duayen ismi Abdülkadir Yücelman İşletme fakültesini bitirdi. Ardından Cumhuriyet gazetesinde çalışmaya başlayan Yücelman Cumhuriyet gazetesi spor servisini kurdu. Hayatını spora adayan Yücelman, aralarında Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız başta olmak üzere Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmet Berkan, Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, Ali Acar, Adnan Akgünel, Yalçın Pekcan, Halil Özer, Deniz Gökçe gibi pekçok gazeteciyi yetiştirmiştir.

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) ilk üyelerinden olan Abdülkadir Yücelman, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) üyesi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Balotaj Kurulu Başkanı ve Basın Şeref Kartı sahibiydi. Burhan Felek Üstün Hİzmet Ödülü Sahibi olan Yücelman, evli ve iki çocuk babasıydı

1 yorum:

SirEvo dedi ki...

Mekanı cennet olsun..


http://bjktaraftarproje.com/