11 Temmuz 2009 Cumartesi

Arda Turan Kaptan , Medya Onayı Tamam.


Arda kaptan oldu,Hayırlı olsun.Basında inanılmaz bir destek var, şaşırmıyorum olağan halleri.Geçen sene Beşiktaş’ta terlik kavgası sonucu yaşananları ve medya gücüyle efsaneleştirilen olayları hatırlıyorum neler söylenmedi Beşiktaş’ın bu konu hakkındaki tutumu için,ne zamana kadar İboların kaptanlıkları ellerinden alınana kadar gerçi bir kısmı durmak bilmemiş takımdan da gönderilmelerini istemişlerdi.

Şimdi Arda kardeşimiz ligin son haftalarında oynanan Galatasaray-Fenerbahçe maçında abim dediği Semih’i hem de maç oynanırken saha içinde tokatlamış bir adam,Eğer Arda Beşiktaş’ın futbolcusu olarak böyle bir operasyona imza atsaydı ben o zaman görürdüm köşe başlarını tutmuş eli kalem tutan art niyetli futbol yazarlarını.Ne Beşiktaşlı duruşu kalırdı,ne kavgacı adamdan kaptan mı yapılırmış,Arda önce kaptanlık özelliklerini yerine getirecek karaktere sahip olsun beyanatları havada uçuşurdu.

Galatasaraylıların yoğun söylemidir “Medya Fenerbahçelidir” diye,kısmen doğru , Medyanın %50’si Fenerin kontrolündeyse %40' ı da Cimbomun kontrolündedir,kalanını da biz diğer takımlarla aramızda paylaşıyoruz zaten.Bu ülkede oynadığı zaman sürecinde takım olarak haklı veya haksız kazanılan başarılardan ve cansiperane oynundan dolayı efsane kaptan olarak lanse edilen Bülent Korkmaz’ı ben de senelerce seyrettim ve hayatımda gördüğüm en çirkef en kasti faul yapan,rakibe koşarken kasti dirsek atıp akabinde kendinide yere atan adam hakkında bu medyada dişe dokunur bir karakter ve davranış eleştirisi bile çıkmamıştır.Neymiş maç haricinde dünya tatlısı bir insanmış, sahada olan sahada kalırmış ,Yahu bundan saçma laf olur mu ?

Medya da bu halkın bir yansıması sonuçta,maya bu , katlanmaya devam ediyoruz.

7 yorum:

Blogspor dedi ki...

Abi duygularıma tercüman olmuşsun.
Dediğin gibi Bülent Korkmaz nasıl efsane oldu anlamadım,yani yaptığı faullerle kasap damgasını yemesi lazımdı.
Ayrıca Arda'ya başarılar,kendiside istiyordu kaptanlığı zaten,bir ara olay çıkmıştı yanlış hatırlamıyorsam.

saygılarımla

stalker dedi ki...

gsliler için efsane olması doğal. yüreğiyle oynardı, sakatlığını umursamazdı filan. bjkde de benzer bir oyuncu olsa, efsane olurdu. itiraz edilmesi gereken nokta, bütün medyanın bunu herkese dayatması. bülent kadar çirkefi az bulunur çünkü. gsnin hakeme itiraz kültürünün temel taşlarından biridir. faullerini filan yazmışsınız zaten. fbliye, bjkliye sorun bakalım, kim efsane, di mi..

arda da benzer bir yoldan gidiyor. bülent kadar çirkef mi değil mi, görecez, ama semihi yumruklaması bir ipucudur. ayrıca olayın fb-gs medyası tarafından usulca "zaten onlar abi-kardeş" kalıbına sokulması da önemli. güzel örtbas ettiler rezaleti. el sikko, sidik derbisi ne dersek diyelim, derbinin çapı bu kadar işte.

Adsız dedi ki...

Arda Turan; Fatih Terim'in Bülent Korkmaz, Hakan Şükür, Hasan Şaş, Ümit Karan ve Ayhan Akman gibileri ile vücut bulan ve başlıca belirtilerini hırçınlık, saygısızlık, kural tanımazlık, kibirlilik şeklinde sayabileceğimiz ekolünün son temsilcisidir.

Fritz Fassbender dedi ki...

size ne arkadaşım, bu kadar mı kötü durumdasınız başka takımın oyuncusunun ne kadar efsane olup olmadığını sorguluyorsunuz? beğenme, çirkef de pislik de ama ''nesi efsane'' deme. kendi işinize bakın.

Unknown dedi ki...

kusura bakmayın ama bu yaptığınız yorumların hepsi kıskançlıktan.Türkiye futbolunda arda gibi futbolculardan 5- 10 tane yok bi tane var. İzin verinde böyle nadir bi futbolcuyu dahada olgunlaştırmak ve daha iyi bi futbolcu olmasını sağlamak için böyle küçük jestler yapılsın.Arda gençliğinin ve bir fenerbahçe derbisinin verdiği acemilikle böyle bişey yapmış olabilir ama bu medyaya ve sizin gibi kıskanç yazarlara türk futbolunun en yetenekli ve gelecek vaadeden futbolucusunu taraftarlara karşı püskertme sanki ardayı zorba, kaba bir insan gibi tanıtmanızı gerektirmez sırf Türkiye'de bi arda'dan fenerbahçe ya da beşiktaşta yok diye nedir bu kıskançlık nedir bu nefret sizi anlamakta zorluk çekiyorum saygılarımla...

joaquinsanchez dedi ki...

fenerbahçe'de semih, beşiktaş'ta da nihat var?

miracsaral dedi ki...

Galatasaray taraftarının tanrılaştırmalarına alıştık artık ya, gelmiş geçmiş en büyük futbolcu Hagi'dir, Arda bir şaheserdir, Fatih Terim imparatordur, tanrıdır vs vs.

Böyle nereye kadar devam edecek bakalım...


http://bjktaraftarproje.com/