31 Ağustos 2007 Cuma

Şampiyonlar Ligi Fikstürü

BEŞİKTAŞ’IN MAÇLARI

18 Eylül 2007: Marsilya-Beşiktaş
03 Ekim 2007: Beşiktaş-Porto
24 Ekim 2007: Beşiktaş-Liverpool
06 Kasım 2007: Liverpool-Beşiktaş
28 Kasım 2007: Beşiktaş-Marsilya
11 Aralık 2007: Porto-Beşiktaş


Devler Ligi'nde Beşiktaş'ın rakipleri Liverpool, Porto ve Marsilya oldu. İngiliz ekibi Liverpool son 3 senede 2 kez final oynayıp 1 kez kupayı müzesine götürürken, Porto ve Marsilya da 1'er kez Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadılar.

LİVERPOOL
18 lig ve 5 Şampiyon Kulüpler Kupası kazanan Liverpool, İngiltere'nin en başarılı futbol takımı.

Kırmızı-beyazlılar İngltere liginde 1989-90'dan bu yana şampiyonluk yaşayamasa da son 3 sezonda Şampiyonlar Ligi'nde 2 kez final oynamayı başardı. 2005'te İstanbul'da 3-0 geriden gelerek AC Milan'ı penaltılarla yenen Liverpool, kupayı müzesine götüren taraf olmuştu.
Geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın bulunduğu gruptan çıkan Liverpool, finalde yine AC Milan ile karşılaştı ancak bu kez Atina'da gülen taraf İtalyanlar oldu.

Liverpool transfer sezonunda, Atletico Madridli Fernando Torres, Ajaxlı Ryan Babbel ve Leverkusenli Andry Voronin ile kadrosunu güçlendirdi. Sezona iyi bir başlanıç yapan Rafael Benitez'in takımı, 3 maçta 2 galibiyet ve 1 beraberlik aldı.

PORTO
Avrupa'nın köklü kulüplerinden biri olan Portekiz devi Porto, 86-87 sezonunda kazandığı Şampiyon Kulüpler Kupası'ndan sonra adından pek söz ettirememişti. Jose Morinho'nun teknik direktörlüğe gelmesiyle 2003'te UEFA Kupası, 2004'te de Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazanan Porto, Şampiyonlar Ligi'nin en tecrübeli takımlarından biri.

Transfer sezonunda önemli futbolcularından Anderson'u Manchester United'a, defans oyuncusu Pepe'yi de Real Madrid'e veren lacivert-beyazlılar 7 yeni futbolcu ile sözleşme imzaladı. Trabzonspor'dan Milan Stephanov'un yanı sıra, Brezilyalı futbolcular Edgar, Lino, Leandro Lima ve Arjantinli futbolcular Farinas ve Mariano Ganzoles, sezon başında takımın kadrosuna dahil oldu. Porto 2. haftası oynan ligde 6 puan toplamayı başardı.

MARSİLYA
1993'te Şampiyonlar Ligi'nin ilk şampiyonu olan Marsilya, aynı başarıyı bir daha tekrarlayamadı.

19993'te patlayan şike skandalıyla şampiyonluğu elinden alınan ve küme düşürülen Marsilya, toparlanmakta bir hayli zorlandı. Bu yılın başında Kanadalı bir iş adamı tarafından satın alınan Marsilya, sezonu 2. bitirdi ve Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya hak kazandı.

Geçen sezon takımın en büyük silahı olan eski Galatasaraylı Frank Ribery, 25 milyon Euro karşılığında Bayern Münih'e satılırken, Liverpool'dan kiralan Djbril Cisse ise bonservisiyle birlikte alındı. Liverpool'un Hollandalı kanat oyuncusu Boudwejin Zenden de bu sezon Marsilya forması giyecek. Fransa Ligi'ne umduğu başlangıcı yapamayan Marsilya, 6 maçta, 1 galibiyet, 3 beraberlik, 2 de mağlubiyet aldı.

Hiç yorum yok:


http://bjktaraftarproje.com/