28 Temmuz 2010 Çarşamba

Renklerinden Utananlar Kardeşliği Birliği



Yukarıdaki formalardan ikisinin sahibi olan iki takımımız yıllardır üçüncü rengimiz beyaz diyerek her sene beyaz forma çıkartıp bir çok maçta da giymekteler.

Hadi işin o kısmını biraz anladık beyaz asil renk, bunların da gönlü kaymış.

Ama Turuncu,Mor,Turkuaz derken geldiğimiz noktaya bakınca esas suçun renklerinden utanan taraftarlarda olduğunu anlıyoruz,yoksa şu iki formanın bu iki takımla ne alakası var,Örneğin üsteki pembe formayı alıp maça giden taraftarın bir yanına geçtiğimiz yıllarda aldığı mor formayla biri otursa diğer yanına turuncu formalı başka biri otursa tabi arada sarılar , kırmızlarda olacak o tribünün görüntüsünü bir çok şeye benzetmek mümkün olacaktır,en yumuşak tabiriyle ben sirk diyebiliyorum.

Diğer takım için de geçerli bu söylediklerim Yeşil,Mavi,Gri,Turkuaz nereye kadar .

Şimdi kalkıp birileri de kardeşim sizinde kırmızı formanız var dı bir de değişik bir mor forma vardı Şifo Mehmet zamanlarında diyebilir.

Kırmızı için 107 yıllık armamızın tam ortasındaki kırmızı beyaz Türk bayrağına bakabilirsiniz ama Şifo zamanında giyilen morumsu forma 1 sezon giyilmiş ve taraftarın gösterdiği tepkilerden dolayı bir daha da giyilmemiştir.

Taraftar sesini çıkartmadığı müddetçe bu komedi böyle devam eder , Şimdiden önümüzde ki seneki domates turuncu,cam göbeği yeşili ve portakal renkli formalarınız hayırlı olsun.







5 yorum:

The Eagle Abroad dedi ki...

Kartal bizdeki forma 1 sezon degil, sadece ve sadece ajax deplasman macinda giyildi. O zamnlar avrupa maclarina ozel forma hazirlatmak modaydi. Dedigin gibi pek begenilmedi ve birdahada giyilmedi. Hos ben o mor formanin bile nouma zamanindaki gumus forma niyetine yaptirildigini ama rengini tutturamadiklari kanaatindeyim.

diger yandan son yillardaki uefa kriterlerine uygun olarak her takim kendine has, devamli kullandigi home ve away formalarinin disinda bir renkte bir forma yaptirmak ve maclarda bu formayi tedarik etmek zorunda. Bu bir kural.

Bizim kirmizi formamiz icin anli sanli turk bayragimizin formasidir diyebiliyoruz. Amma ve lakin armamizda Turk bayragimiz olmasaydi, yada ulkemizin bayragi kirmizi beyaz olmasaydi o zmaan nasil bir aciklama yapacaktik?

bence renkliler diye tabir ettigimiz bu gruplara formalri uzerinden degilde diger cirkeflikleri uzerinden dem vurmak daha dogru ve saglikli gibi geliyor bana. Varsin sirk gibi olsunlar, varsin rengarenk olsunlar, hatta ileri gidip gay sembolu olan gokkusagi formalari bile olabilir. Bu onlarin tercihidir ve buna saygi duymaliyiz. Ama saha ici cirkefliklerine, deplasman eziyetlerine, yoneticilerinin gestapoluklarina, federasyaona, basina yaptiklari baskilara, hakem odasi baskinlarina karsi her daim tepki koymak is cok daha mantikli..

tearkan dedi ki...

Kırmızı formayla alakalı olarak eski renklerimizin kırmızı beyaz olmasından ve Balkan Savaşı'nda verilen şehitler yüzünden formamızın renginin yas amaçlı olarak siyah beyaza dönüştürüldüğünden dem vurabilirsiniz.

Emre Yılmaz dedi ki...

Neden başka renkte forma hazırlatılmadı ajax maçında bu bi düşün istersen basbaya simsah bi forma ilede çıkılabilirdi gayet net hatırlarım o maçı.. İşin geyiği bi tarafa bazen çok basit düşünülüyor yok erkek rengidir vay bilmem neye çalan renk, kırmızı bjk nin esas rengidir ton farkı olsa da gs ile ortak renktir hatırlatırım.. ki beşiktaşada çok yakışıyor..

Kartal Bafiler dedi ki...

Açıkcası ben kadın rengi ,gay rengine olayına takılmıyorum renkler zevk işidir der geçerim .

Benim takıldığım nokta sırf forma satacağım diye taraftarını şebeğe döndürme işidir,bu renklerin hiçbiri bu camiaların renkleri değildir.

Milleti palyaço ediyorlar ama daha da ilginci millet de memnun palyaço olmaktan ki her sene ayrı bir boyacı kartelası forma alıyorlar.

emir dedi ki...

yani haklı olduğun kısımlar var ama ben o kadar da karşı değilim bu acaip formalara değişik bi hava katıo


http://bjktaraftarproje.com/