30 Kasım 2008 Pazar

Bir kere de hakemsiz gelin...

Ulaşım sponsorumuz taksici Musa kardeş,atkı bizim :)
Stada giriş
maç öncesi pankartlar
maç öncesi pankartlar
maç öncesi pankartlar

Kartal yazan bayrağımız
Maç öncesi Beşiktaş alt tribün
Maç öncesi Beşiktaş üst tribün
Seromoni
Son dakikalar
İskele bizi bekler

Geçen sene yaşanan rezaletten sonra bu senede benzer bir müdahale bekliyordum.Bu sene görev Bünyamin UyurGezer'e düşmüş çıktı tek hareketle görevini yaptı ne olduğuda uzun bir bekleyişden sonra ortaya çıktı.
Demekki Fedrasyon üyesi ,zamanında Aziz Yıldırım'a Beşiktaş'ı nasıl bitiririz başkan diye soran eski Bursaspor başkanı maç öncesi Papermoon'da Aziz Yıldırım'la boşuna buluşmamış.Demirören Polat buluşmasını anormal bulan sivri zekalılar şu buluşmayıda yorumlasınlar yarım akıllarıyla...
Maça gelirsek; Ertuğrul Sağlam'ı niye gönderdik?
Dün sahaya çıkan 11'i bir tane Beşiktaş'lı beğenmedi,yenseydik de bence beğenmeyeceklerdi,aynı benim gibi.Sahadaki Fenerbahçe'yi gördükten sonra Eskişehir maçı 11'iyle çıksan bu maçı çok rahat alır gelirdin.Denizli'yi hatalı buluyorum,ben Denizliyim diyorsan bir fark yaratmalısın,en kötü 2-1 değilde 3-1 yenilirsin biz yine alkışlarız.Şu taraftardaki takımdaki cesaretin yarısı teknik kadroda yok.
Takımda Gökhan Zan kardeşimizi görmekten utanç duyuyorum,çok da iyi bir paraya oynuyor ,ama hakkını verdiğini söyleyemem.Senelerdir ileride gol arar dün rakip cezasahasında rövaşata deniyor,ceza sahası dışında topa gelişine vuruyor hepsi farklı şekilde dışarda ,defansdan çıkarken top dağıtma yapması gereken en iyi iş ama onuda beceremiyor.Yediğimiz ikinci golde ofsaytı bozanda bu kardeşimiz.Hava topu kesecek diye nasıl Beşiktaş'ta forma giyer anlamıyorum.
Rüştü'de bence yetersiz ,adamın çok bariz kalede canı sıkılıyor,kalecilikten sıkılmış doğrusu,Guiza'nın golünde iki kişi rakibe basarken bir insan nasıl kaleyi terkeder ki.?
Bu yaştan sonra he hangi bir gelişim de söz konusu değil,Bence seneye yabancı haklarımızdan birini kalede kullanalım.
Ama ilgimnçtir bu kadar badireye rağmen 50 dakika 10 kişi oynayan takım 2.golü atmaya çok yaklaştı.Kısa bir flasback dakika 78 Beşiktaş ataklarını sıklaştırmış Fenerbahçe Stadının Anonscu amcası;
-Arkadaşlar ıslık,ıslık !
Maça gidiş için Mecidiyeköyden bindiğim taksiyi Beşiktaşa uğratıp arkadaşları aldım ,ordan stada hareket ettik,16:00 gibi stada ulaştığımızdan içeri rahat rahat girdik,ayakkabımızın içine kadar arandık,Stad amirlerinden biriyle bu konuyu konuşurken içeriye meşaleleri ayakkabı bot içinde soktuklarını söyledi,yok öyle bir şey dedik ama maç içinde 10 a yakın meşale yandı bizim tribünde.Bu arada adam Beşiktaşlı olduğunu söyledi.
Bizim taraftar yine tuvaletleri dümdüz etmiş,aklım ermiyor.
Tezahüratlarda çok iyiydik bu sefer,Özellikle kontralarımız ve rakip tezahüratlar arasınaa girişler.Fenerbahçe tribünleri için daha önce can çekişiyor demiştin artık tezahürat anlamında bittiklerini söyleyebilirim.Maç sonu çıkmayıp Beşiktaş taraftarıyla tezahüratlarla uğraşmaya çabalayan bize göre sol taraftaki tribündeki arkadaşlar bence bir daha böyle bir şeye kalkışmazlar,maçtaki en makara olaydı,ne deseler boşa çıktı ,devamlı aciz duruma düşmelerinden nerdeyse keyfimizi yerine getirecekti adamlar.
Çıkış için her zamanki gibi bir saat bekledik,ve meşhur maç sonu Naitilus'un oradan Haydarpaşa yürüyüş başladı.Bu yürüyüş esnasında her zaman çevredeki evlerden sarkan Beşiktaş'lılarla sıkı makara olur,dün gece adım başı gülerek ve tezahüratlarla geçti,aklımda kalan ikisini paylaşayım,
Normal olarak herkes açlıktan bitap düşmüş,
Cama çıkan teyzeye;
Beşiktaş aşkına,
Bize ekmek atsana....
Bu tezahürat 15 değişik şekilde söylendikten sonra en son iskeleye yaklaştığımızda 4. 5. kattaki balkonlara bayraklarla formalarla çıkan gençlere,
Beşiktaş aşkına ,
Bırak kendini boşluğa...
Maç vesilesiyle tribünde vapurda yıllardır görmediğim arkadaşlarımı dostlarımı gördüm buda gecenin artısıydı.
Sonuç olarak Aziz Yıldırım'ın yıllar önce öğrendiği şeye geliyoruz,
Maç sahada kazanılmaz...

Bir kere de hakemsiz gelin be kardeşim,tebrik ederim o zaman.

5 yorum:

Çubuklu Sevdalısı dedi ki...

cok güzel üçlü cekiyosunuz itiraf etmek lazım.

Kartal Bafiler dedi ki...

Ehh onuda yapamayıp mahsun kırmızıgül 1994 takılanlar da var,hak vermek lazım.

Ömer dedi ki...

Mukemmel video abi. Ellerine saglik.

Dinime kufreden Musluman olsa derler yukaridaki sahis gibiler icin, kaale dahi almamak lazim.

Kartal Bafiler dedi ki...

O da biliyor neyin ne olduğunu da iş olsun işte :))

Adsız dedi ki...

yaa hocam amma abartmışsn yani :)) Hadi Fenerin tribünü ölüde sizinki de bitik be hocam,nerde gecen sene ki taraftar nerde bu sene ki taraftarınız,ister itiraf et ister etme ama son 5 senede ki en kötü tribündü bu sene Kadıköyde ki,gec oldu ama güc olmasın Beşiktaşı yenmek bizim için nedense büyük bi hadise değil :)

Selamlar...

Ferman


http://bjktaraftarproje.com/