28 Haziran 2008 Cumartesi

Eskici Dükkanının Adresi Değişti...





Günümüz futbol dünyasında her takım diğerinden oyuncu alıyor, bu durum bazı taraftarlar açısından artık normalleşmeye de başladı,ben katılmıyorum bu cenaha orası ayrı.

Ama Fener taraftarı ilk başlarda biz farklıyız , Beşiktaş ve Galatasaray bizim eskileri alıyorlar derlerdi,son bir iki seneye bakıyorum,

Galatasaraylı Mehmet Yozgatlı,Galatasaraylı Fatih Akyel,Beşiktaş’lı Tümer Metin,Beşiktaş’lı Burak Yılmaz , Galatasaraylı Emre Belezoğlu ilk aklıma gelenler.Ayrıca Fatih Terim’e yapılan teknik direktörlük teklifini saymıyorum bile.

Neymiş , bir taraftar olarak aynı kaderi paylaştığın diğer camiaların taraftarlarından kendini çok da farklı görmenin bir anlamı yokmuş.

İlk maçta Emre’yle Burak Yılmaz’ı el ele tribünlere çağırırlar da, yılardır sahtekar diye bağırdıkları adamları da bağırlarına basmış olurlar.Aman protesto etmeye kalkmasınlar Hükümdarları Aziz Efendiyi kızdırmasınlar,sonra adam tribünde taraftar tokatlamaya başlıyor.

5 yorum:

rddk dedi ki...

''Ama Fener taraftarı ilk başlarda biz farklıyız , Beşiktaş ve Galatasaray bizim eskileri alıyorlar derlerdi,son bir iki seneye bakıyorum...''

İsterseniz son 5-10-15 seneye bakın.

Fenerbahçe kariyeri üst noktadayken veya üst noktaya taşınırken futbolcuları transfer ediyor. Kulüp zaten göndermeye karar verdikten sonra ettiği transfer bahsettiğiniz örnekler arasında değil.

Mehmet Yozgatlı, Fatih Akyel, Tümer Metin, Emre Belözoğlu vs vs..

Hepsi giderken kendi kulüp taraftarlarını küstürmüştür, kızdırmıştır. Ama Fenerbahçe'den giden isimler arasında en büyüğünü Rüştü saysak onda bile öfkelenen çok azdı.

Bu kadar uzun uzadıya yazmaktansa şöyle kısaca özetleyeyim;

''Fenerbahçe'nin yedek kulübesinden giderler, diğer takımların ilk 11'lerinden hatta kaptanlarından Fenerbahçeye gelirler.''

Aradaki bariz farkı umarım siz de görebiliyorsunuzdur...

Kartal Bafiler dedi ki...

Nobre ve Revivo hariç diyelim bence.

rddk dedi ki...

Bence Nobre'yi ayıralım;

http://www.fenerbahce.org/kurumsal/kategori.asp?ContentCategoryID=28&ContentID=3635

100. yıl kadrosunda olmayacağı açıklanmıştı zaten. Nobre'yi Beşiktaş elimizden aldı, kaçırdık diyemeyiz. Deseniz bile inandırıcı olmaz...

Ariel Ortega'nın gölgesinde kaldığını belirten Haim Revivo'nun da önce sözleşmesi feshedilip gönderilmiştir. Yine Galatasaray'ın elimizden kaptığı ifadesi bu transfer için de yanlış olur.

Ayrıca aradaki farklardan biri de şudur ki Fenerbahçe'ye gelenler aynen topunu oynamakta, ama Fenerbahçe'den gidenlerin şarjı hemen bitmektedir.

Fatih Akyel'de, Mehmet Yozgatlı'da, Tümer Metin'de takıma gerekli katkılarını yaptılar. Burak Yılmaz'la, Emre Belözoğlu da keza aynı şekilde olacaktır.

Fakat duruma ters cepheden baktığımızda Fenerbahçe'den giden futbolcuların hiçbiri ''Keşke kalsaydı'' dedirtmemiştir.

Rüştü'sü dahil. Bizde attığının yarısını bile zar zor atabilen Nobre dahil. Sadece 3 maç dayanabilen Revivo dahil...

Olaya objektif baktığımızda Fenerbahçe'nin ''Eskici Dükkanı'' sıfatını hak etmediğini rahat rahat görürüz.

En basiti, Emre Belözoğluna ödenen bonservis bedeli, bu zaman kadarki en pahalı Türk futbolcusu ünvanını getirmiştir. İnsan eskici dükkanına verdiği malı hiç ilk aldığı fiyattan yükseğe satabilir mi!

Kartal Bafiler dedi ki...

Fenerbahçe'de ilginç bir durum var haklısın ama bence bu biraz da Fenerbahçe taraftarının Beşiktaş veya Galatasaray'da simgeleşmiş futbolcuları hazmedebilme kabiliyetiyle alakalı,

Kendi takımım için konuşursam Mehmet Yozgatlı,Ali Güneş tarzı adamlar hiç bir zaman kabul görmedi,halâ Rüştü dış kapının mandalı muamelesi görmekte taraftardan,bu anlayışın tek istisnası belki biraz Nobre,o da insan üstü hırsından çabasından dolayı,bu adam yarın Galatasaraya gitse aynı şekilde oradada her ne olursa olsun saygı görür,Var böyle adamlar.

Ama ben halâ iki hafta önce İnönü'de kapalı tribünle karşılıklı -..t oğlanı Fener tezahüratını yapan ,videosu youtube izlenme rekorları kıran adamı nasıl Fener tribünleri yumruk şov için maç öncesi tribünlere çağırır anlamıyor,belkide doğrusu budur,ama biz de pek olabilecek bir şey değil bu tür şeyler.Olmasında bence...

rddk dedi ki...

Hazmedebilme kapasitesi ayrı bir başlık. Biz burada bir kulüpten diğerine giden futbolcular ve ''Eskici Dükkanı'' hususunda görüş belirtiyoruz.

Tabi ki Hazmetme kapasitesi ile ilgili bir yazı yazarsanız ve benimde farklı görüşlerim oluşursa paylaşabilirim..

Saygılar...


http://bjktaraftarproje.com/