30 Eylül 2010 Perşembe

Saçmalamaya Başladılar.Yeter Artık !


Stadın arkasında şehrin şeyi ! gibi Gök Kafes çıkmış Anıtlar Kurulu ağzını açmamış,Swiss Otel var dibinde anıtlar kurulu yine suspus,İstanbul’un altını üstüne getirmişler Anıtlar Kurulundan yine ses çıkmamış,Şimdi birinci dereceden deprem riskinde bulunan Eski açık tribüne az bilet basmak zorunda kalınan,1947 yılının teknolojisiyle yapılmış bir stadı sırf eski açığın denize bakan o kapının olduğu silüetten dolayı yenilenmesine izin vermiyorlar.

Ne kadar süredir benim hatırladığım ciddi anlamda 5-6 yıldır.
Ben yemem kardeşim , bu iznin verilmemesini arkasında başka güçler olduğunu tahmin etmek zor değildi,Rakiplerin taş koymasının yanında işin içine bir de siyaset girmiş anlaşılan.

Mevcut Akp yönetiminin ve onun Gfb tarafından çok sevilen Fenerli başkanının bu stat işine taş koyduğunu veya mevcut stat arazisini çok değerli bir rant kapısı olarak gördüğünü bu yüzden de bir şekilde Beşiktaş’ın elinden alamaya çalıştığını duyuyorduk ama artık iyice ayyuka çıkmış durumda,buyurun haberi ;

Referans Gazetesi

Beşiktaş'ın eski Divan Kurulu Başkanı Şeref Nasır, devletin İnönü Stadı'ndan çıkıp Zeytinburnu'na gitmesini istediğini ama kulübün bunu kabul etmediğini söyledi. Nasır, yeni stat izninin ise Ertuğrul Günay'a bağlı olduğunu vurguladı.

Beşiktaş'ın eski Divan Kurulu Başkanı Şeref Nasır, devletin Beşiktaş'tan İnönü'den çıkıp Zeytinburnu'na gitmesini istediğini söyledi. Galatasaray şu günlerde tatlı bir telaş içinde, çünkü yeni stadı tamamlanmak üzere. Başkan Adnan Polat, geçen hafta futbolcuları ve teknik heyeti de alıp gitti yeni stada. Diğer yandan Fenerbahçe'nin de birtakım yeniliklerle stadının kapasitesini biraz daha arttıracağı haberleri çıktı. Hasılı, Galatasaray ve Fenerbahçe için statları çok önemli bir gelir kaynağı konumunda.

Üçlü rekabetin diğer sacayağı Beşiktaş'ın bir stat rüyası var; ama bu, giderek bir kâbusa dönüşüyor.

İnönü Stadı'nı dünyanın en güzel statları listesine sokan etken büyük oranda konumu ve Boğaz manzarası. Konfor açısından birçok eksiği var. Beşiktaş konfor açısından da iyi bir stada sahip olmayı istiyor. Esas arzu, iyi bir gelir kapısı yaratmak. Malum, futbolun fabrikasıdır statlar.

Demirören'in vaadiydi

Yıldırım Demirören, 2004'te başkan seçildiğinde apar topar stadın zeminini aşağı indirip kapasite arttırmıştı. Ancak esas hedef, yeni bir stat yapmaktı. Demirören, sonraki dönemlerde ortaya attığı yeni stat projesiyle seçim dahi kazandı. Ne var ki yıllar geçmesine rağmen Beşiktaş, Anıtlar Yüksek Kurulu barajını geçemedi. Anıtlar Yüksek Kurulu, eski açık tarafı tarihi eser statüsünde olan İnönü Stadı'nın yeniden yapılması konusundaki talebe ilişkin kararını bir türlü vermiyor. Açıkçası işi ‘sürüncemede' bırakıyor.

İnönü Stadı'nın mevcut halinden hiç şikâyeti olmayan birçok Beşiktaş taraftarı var. Diğer yandan, rakiplerinin yüksek gelir sağlayacak yeni statlara kavuşması, rekabette kendileri için bir handikap yaratacağını düşünenler de az değil. Öte yandan İnönü'nün fiziki koşulları da stadın ömrüne dair kuşkular uyandırıyor.

Beşiktaş neden İnönü'yü yeniden yapmak için bir türlü izin koparamıyor? Tek sebep ‘tarihi duyarlılık' mı? Beşiktaş'ın eski Divan Kurulu Başkanı Şeref Nasır, İnönü Stadı'nın ellerinden alınmak istendiğini söylüyor. Nasır, "Bize Zeytinburnu'nda yer gösteriyorlar. Mitinglerin yapıldığı yere gidin diyorlar" dedi.

Gül'ün desteği de yetmedi

Fenerbahçe ve Galatasaray'a stat için destek veren devletin, Beşiktaş'a aynı desteği vermediğini belirten Nasır, "Bizim stat işinde bir art niyet arıyorum. 1947'den beri faaliyette olan İnönü Stadı artık çağın gerisinde. Ayrıca 2001 yılında hazırlanmış bir rapor var. En ufak bir depremde bu stadın dayanamayacağı belirtiliyor. Dünyanın en güzel yerindeki bu stat, bu ucube haliyle kalmamalı. Modern, butik bir stat olmalı" diye konuştu.

Devletin İnönü'yü ellerinden almak istediğini söyleyen Nasır, "Burayı ne yapmak istiyorlar bilemiyorum. İnönü'ye karşılık Zeytinburnu'nda, mitinglerin yapıldığı alanda yer teklif edildi. Kabul edilmedi. Biz daha önce Çırağan'ı hiçbir şey almadan verdik. Artık yeter" dedi.
İnönü'nün yeniden yapılmasına karşı çıkan Anıtlar Yüksek Kurulu'nun karar verme işini bilinçli savsakladığını savunan Nasır, "Tarihi doku diyorlar ama aynı bölgede Gökkafes ve Swissotel gibi İstanbul'un siluetini bozan yapılara baksınlar" dedi.

İnönü'nün 49 yıllığına Beşiktaş'ta olduğunu hatırlatan Nasır, "Bugünkü mantıkla bu süre dolduğunda bu stat elimizden alınacak. Sözleşme uzatılmayacak" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "Burası Beşiktaş'ın kalbi. Kimse Beşiktaş'ın kalbine bıçak sokamaz" dediğini hatırlatan Nasır şunları dile getirdi: "Ama bir türlü müsaadeyi alamıyoruz. Yeni stada izin kararı Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın iki dudağı arasında. Beşiktaş'ın Zeytinburnu'na gitmesi düşünülemez. O zaman kulübün semtle bütün bağları kopar. Bakın, Fenerbahçe bulunduğu yerde büyüdü. Fenerbahçe maçlarında trafik Taksim'e kadar kapanıyor. Ama bizim maçımız olduğunda böyle bir durum yaşanmıyor. Ortada bir adaletsizlik var."

STAT GELİRİNDE İNÖNÜ FARK YİYOR

Beşiktaş halihazırda İnönü Stadı'ndan yıllık 6.5 milyon euro gelir elde ediyor. Buna mukabil Fenerbahçe stat geliri 60 milyon euro civarında. Galatasaray da yeni stadı Türk Telekom'un devreye girmesinden sonra yıllık 60 milyon euro civarında bir gelir bekliyor. Stadın ismi daha önce 10 yıllığına Türk Telekom'a 102.5 milyon dolara satılmıştı. Bu arada Beşiktaş da FİYapı ile stat isim sponsorluğu konusunda anlaştı. Resmi açıklama henüz yapılmadı ancak FİYapı'nın İnönü'ye ismini vermesi karşılığında bu sezon için 3 milyon lira ödeyeceği, gelecek sezon ise 3.5 milyon dolar vereceği kaydediliyor.

http://bjktaraftarproje.com/