23 Haziran 2009 Salı

Gökhan Zan - Tello


Gökhan Zan ilginç bir şekilde Galatasaray'a gitti,ne üzüldüm ne de sevindim, Altı sene Beşiktaş'ta top oynadı parasını aldı elinden geleni de yaptığını düşünüyorum.

Ama tek bir hareketi gözümün önünden gitmiyor,hatta bu görüntüyü daha önce burayada taşımayı düşünüyordum şampiyonluk coşkumuza gölge etmesin diye vazgeçmiştim ama bu fazla uzun boylu arkadaşıda mimlemiştim.

Şampiyonluk kupası saha içinde dolaştırılırken ve kupa Tello'nun elindeyken bu çok uzun boylu arkadaş birden düşmanın elinden çocuğunu kurtarırcasına kupayı çekti aldı ve Tello'nun şaşkın bakışları arasında kupayla koşturmaya başladı.Uzun boylu arkadaş bakışlarıylada yeter lan birazda biz taşıyalım şunu bizim daha çok hakkımız der gibiydi.

O gösterileri bana zehir eden arkadaşın takımdan ayrılışı nedense beni hiç ,ama hiç rahatsız etmedi.Teknik taktik kısmını hoca düşünsün,Hatta galiba biraz da sevindim mi ne...

18 Haziran 2009 Perşembe

Yine Çeşme , Yine Çeşme...


10 gün kadar ülkemizin cennet köşelerinden ve müptelası olduğumuz Çeşme'de olacağım , Dönünceye kadar ŞL 'de oynayabilecek kapasitede en az iki transfer bekliyorum

15 Haziran 2009 Pazartesi

Nokta.

Uzun bir zamandır ilk kez bu kadar tutarlı ve son yaşanan transfer karmaşasını açıklar nitelikte bir bildiri yayınlanmış.Bu sefer bana da bravo demek düşer.


* * *



Kulübümüz’den Açıklama15.06.2009 16:55Mehmet Topuz’un transfer sürecinde yaşanan olaylarla ilgili olarak Kulübümüz’ün açıklamasıdır:

Öncelikle belirtmek isteriz ki, Mehmet Topuz bu yıl Kulübümüz’ün transfer gündeminde yer almayan bir futbolcu idi. Topuz’un menajerleri, yabancı bir oyuncu ile ilgili Kulübümüz’le yaptıkları görüşme sırasında; Mehmet Topuz’un da Kayserispor’dan ayrılmak istediğini, Kayserispor kulübünün kendisine kulüp bulmasını, transfer için yardımcı olacaklarını ifade ettiklerini, bu nedenle Beşiktaşlı olan bu futbolcunun, Beşiktaş’ta forma giymekten onur duyacağını ve Beşiktaş Kulübü ile kendisi için temas kurmalarını istediğini iletmişlerdir.
Bu gelişme üzerine Kulübümüz değerli bir futbolcu olan Mehmet Topuz’u kadrosunu katmak için harekete geçmiş; Başkanımız Yıldırım Demirören önce Kayserispor başkanı ile ardından da futbolcu ile temas kurmuştur.

Kayserispor başkanının Başkanımız Demirören ile yaptığı telefon görüşmesinde önceliğin Fenerbahçe’de olduğunu söylemesi üzerine, Başkanımız “Hepimiz futbolcunun kararına saygı duymalıyız” demiştir. Mehmet Topuz ile yapılan 15 dakikalık bir görüşmenin ardından futbolcu 3 yıllığına Kulübümüz ile anlaşmış, Beşiktaşlı olmaktan büyük onur duyduğunu, formayı giymekten şeref duyacağını ifade etmiştir.

Ardından tüm kamuoyunun bildiği gibi Mehmet Topuz, 4-5 kere televizyon kanallarına röportaj vererek, küçüklüğünden beri gönül verdiği takıma kavuşmanın mutluluğu içinde olduğunu, ailece Beşiktaşlı olduklarını, 50 milyon dolar verseler de asla başka bir takımın formasını giymeyeceğini tekraren ifade etmiş ve Beşiktaş formasını giymiştir.

Mehmet Topuz bu açıklamaları kendi hür iradesi ile yapmış, Beşiktaş formasını hiçbir zorlama ve baskı olmadan kendi isteği ile giymiştir. Kulübümüz’ün futbolcuya bu yönde baskı uygulaması söz konusu bile değildir. Kaldı ki Mehmet Topuz, ligtv.com.tr internet sitesi ile Kayserispor forması giydiği dönemde yaptığı röportajda da sitenin Yetkili Müdürü Erdem Erol’a Beşiktaşlı olduğunu yazılmaması koşulu ile açıklamıştır.

Ayrıca Mehmet Topuz, geçen yıl takımımızın uçağında bulunduğu sırada da el yazısı ile Beşiktaş’ta oynamak istediğine dair bir kağıdı imzalamış, bunu da tüm basının önünde yapmıştır.
Diğer taraftan futbolcunun Antalya’da ailesi ile birlikte tatilde olduğu dönemde bazı yöneticilerimizle aynı şehirde tatilde bulunan Başkanımız Yıldırım Demirören, Mehmet Topuz’a bir saatlik mesafesi olan farklı bir otelde kalmıştır.

Başkanımız Demirören ve yöneticilerimiz zaman zaman futbolcu ile Antalya’da bir araya gelmişler, Mehmet Topuz’a insani bir yaklaşım sergileyip, değer vermişlerdir. Özgürce tatilini yapmasını söylemişlerdir. Beşiktaş Kulübü, Mehmet Topuz’a insani bir yaklaşım gösterdiği için asla pişman değildir; çünkü Kulübümüz’e yakışan tutum budur.

Bu süreçte Beşiktaş Kulübü, tüm etik kurallara bağlı davranmıştır. FIFA kurallarına bağlı olduklarını söyleyenlerin ifadeleri ise gerçek değildir. Çünkü FIFA futbolcunun isteğini birinci planda tutmaktadır. Oysa hem Kayserispor kulübü hem Fenerbahçe kulübü, Mehmet Topuz’a bir eşya, bir mal gibi bakmış ve ne aci ki transferi de bu şekilde gerçekleştirmişlerdir.
Maalesef Kayserispor Kulübü, 10 yıl formasını giyen, kaptanlığını yapan futbolcusunun kararına, gönlündeki takıma gitme arzusuna saygı göstermemiştir.

Kulübümüz, Kayserispor’un futbolcunun 2009-2010 sezonu için olduğunu söylediği sözleşmesinin tescili açısından geçerliliği bulunmaması nedeniyle bonservis ücreti olmadığı halde, kulübünün rızası ile transferi bitirme yolu izlemiş ve olayı sürece bırakmışken; Kayserispor bir mal gibi kaptanını Fenerbahçe’ye satmıştır.

Kulübümüz spor ailesinin organlarının yıpranmaması ve kaos yaşanmaması için konunun üstüne gitmemiş; futbolcuya resmi imzayı attırabilecek bir ortam olmasına rağmen bunu yapmamış, insani ve sportmence bir duruş sergilemiştir.

Mehmet Topuz’un transferinde “yeni bir model” uyguladığını söyleyen Fenerbahçe Kulübü de yanılmaktadır. Bu transferde uygulanan model, yeni değil, dünyadan yaklaşık 200 yıl önce silinen kölelik modelidir. Fenerbahçe Kulübü, futbolcunun kararına ve gönlündeki takıma saygı göstermiş olsaydı, asıl o zaman saygı duyulacak bir davranış sergilemiş olacaktı.
Bu transferle bir ilke imza attıklarını açıklamalarını ise tebessümle karşılıyoruz.

Beşiktaş Kulübü, transferlerle değil; başarılarıyla, şampiyonluklarıyla ve rekorlarıyla Türkiye’de ilk’leri gerçekleştirmiş ve adını tarihe bu şekilde yazdırmıştır. Beşiktaş bu yıl da iki kupayı birden kazanarak tarih yazmıştır. Dolayısıyla transfer yaparak ilklere imza atılmayacağını en iyi Fenerbahçe Kulübü’nün ve onun başkanının bilmesi gerekir. Fenerbahçe’ye küfür eden Tümer Metin’i kadrolarına dahil etmeleri, transferi ve sonrasında yaşananlar da onlar için en çarpıcı son örnektir.

Bu transfer sürecinde Kayserispor’un genel menajeri sıfatıyla ortalıkta dolaşan ve demeçler veren şahsın, son olarak Fenerbahçe resmi televizyonunda röportaj vermesi, bu röportajın Fenerbahçe resmi internet sitesinde de yayınlanması tarafımızdan şaşkınlıkla karşılanmıştır. Bu şahsın “ne” olduğunu spor kamuoyu çok yakından bilmektedir.

Bu şahsın Fenerbahçe televizyonundaki söylemleri, Türk sporu adına talihsiz, haddini aşan ve kabul edilemez nitelikte, centilmenlik dışı beyanlar olup esasında söz konusu beyanlarda bulunan kişinin Türk Sporu’na, spor ailesine, özellikle de futbol camiasına bakış açısını ve spor yöneticiliği tarzını ortaya koymaktadır.

Mehmet Topuz’un anne ve babası Antalya’da yaptıkları basın toplantısında, oğullarının artık sevdikleri takım Beşiktaş’ta olduğunu ve futbol hayatını burada sürdüreceğini, Beşiktaş’ta oynamaması halinde haklarını helal etmeyeceklerini açıklamışlardı. Evlatlarıdır... Bu işten ekmek yiyeceklerdir, onlar da haklarını helal etsinler.

Biz BJK olarak Mehmet Topuz’a eğer var ise tüm haklarımızı helal ediyoruz...

- Kendi ifadesiyle- gönlünde ve kalbinde Beşiktaş var iken, şu anda sırtında başka bir takımın forması olan Mehmet Topuz’a, futbol yaşantısında başarılar diler, Türk Futbolu’na faydalı olmasını dileriz.

Bu açıklama ile konuyu kapattığımızı, bu tür tali konularla uğraşmadığımızı, bileğimizin hakkıyla kazandığımız, tüm ülkenin “helal olsun”, “yakıştı”, “tertemiz” diye yorumladığı çifte şampiyonluğumuzun coşkusunu camiamızla ve taraftarımızla birlikte yaşadığımızı kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız,

BEŞİKTAŞ JK

14 Haziran 2009 Pazar

Fener Alsın Seni Oynatsın II :)


Bence şu yaşananlardan sonra,

Kayseri ; Kendince haklı görebilirim adamların tek derdi para,Aziz Yıldırım'la da zannedersem araları daha iyi yaklaşık bir parayı Beşiktaş'tan da alacaklardı ama zannedersem işin içine siyasette girdiği için tercihlerini Fener'den yana kullandılar.

Mehmet Topuz ; İmzayı attı ama kızamıyorum keretaya , iyi bile dayandı bence :)

Beşiktaş ve Yıldırım Demirören ; Yıldırım Demirören'i de hatalı görmüyorum bu olaylarda ,nedeni futbolcuyla anlaştı ertesi sabah Kayseriyi aradığında Kayseri siz dün futbolcuya imza attırınca biz de Fener'le anlaştık dedi.

Aziz Yıldırım ; Dikkat edin Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım demiyorum çünkü artık Fenerbahçe demek Aziz Bey'in krallığı demek.Bu olayların bu noktaya gelmesinin tek nedeni Aziz Bey'in frenleyemediği egosudur.Bence esas kabul edemediği ve özel uçak kaldırıp transfer ettiği futbolcunun şoförlüğünü yapmasının tek bir nedeni var biz bu işin içindeysek bir futbolcu nasıl olurda bir hafta boyunca ısrarla ben Beşiktaş'a transfer olmak istiyorum ahanda formam ahanda canlı yayında beyanatım demesini hazmedememesidir.

Sonuç Topuz iyi futbolcudur Fenerbahçe'de de oynar diye tahmin ediyorum ,ama o taraftar pardon o seyirci nasıl bir tavır takınacak onu tahmin etmekle birlikte bakalım bu sefer beni şaşırtabilecekler mi, önceki postta yazan "tarık" nikli arkadaşın benzerlerinin :) :) Fenerbahçe camiası içerisinde fazla sayıda yer aldığını bildiğimden şaşıracağımı zannetmiyorum.

Feyyaz Uçar'ı,Oktay Derelioğlu'nu,Burak Yılmaz'ı,Alpay Özalan'ı,Tümer Metin'i çok rahat içine sindiren camia Mehmet Topuz'u mu içine sindiremeyecekmiş,Beşiktaş'lı topçular alışkanlık yapmaya başladı artık Fenerde...

Sağolsun Demirörenle başlayan akım artık tersine dönmüş durumda , buna da şükür :)

4 Haziran 2009 Perşembe

Yıldırım'a Bu Gece Uyku Yok.

Fener çok koştu bu sene peşinden , bende basının verdiği gazla bu sene kesin Fener alır bunu,başkanları da üç sene üst üste şampiyonuz dedi elindeki avucundakini döker alır dedim,dedim ama yine aralardan sıyrılıp imzayı attırmışız,bu kadar senedir transferinde büyük rakamlar konuşulan bir adamı bence uygun bir rakama rakibinide ekarte ederek almak özellikle şampiyonlar ligi düşünüldüğünde çok faydalı ve yerinde bir transfer kararıdır.

Zannedersem artık formunun zirvesinde mevkilerinin vazgeçilmezi ama Fatih Terim'in egolarını kaprislerini çekmeyen iki karakterli gönüllerin milli futbolcusu oyuncularımız var.Toraman sahip çık İstanbul'da Topuz'a :)
Lig TV telefon bağlantısında ;
10 gündür Fenerbahçe ile görüşmelerim sürüyordu ancak Beşiktaş kulübünün teklifini daha cazip ve samimi bulduğum için Beşiktaşlı da olduğum için bu teklifi kabul ettim. Beni buralara getiren Kayserispor Kulübü’ne ve Başkanım Recep Mamur’a teşekkür ederim. Allah onlardan razı olsun.
kalın yazdığım yer ile ilgili sağlam bilgisi olan varmı yoksa onunda küçükken mahallede top oynarken siyah beyaz formalı resimlerinin çıkmasınımı bekleyeceğiz :)
Bizim Yıldırım çoştu bu aralar , diğer Yıldırım'a da bu gece rahat uyku yok anlaşılan.

Ulan Holosko , Ulan Holosko ...



http://bjktaraftarproje.com/