27 Şubat 2010 Cumartesi

Veda

Dün gece seyrettiğim ve bu ülkenin ne şartlarda ve dünya ne haldeyken ne amaçla kurulup nereye geldiğimizi sorgulamama vesile olmuş sıcacık vatan toprağı kokan bir film.

Dönem filmi için çok emek verildiği kesin,Zülfü Livaneli'yi de gönülden tebrik ediyorum.

26 Şubat 2010 Cuma

Dayanamamak :)



Beşiktaş Yönetim Kurulu Ata'nın huzuruna çıkmış.


Resimlerin büyük hali için üstlerine tıklayabilirsiniz.




24 Şubat 2010 Çarşamba

Hele Şükür , Güzel Bir Haber

Bir süre önce Serencebey Dergisinin eski yazı işleri müdürü Beşiktaş’ın da yeni kulüp müdürü olması beklenen Sn.Bülent Çağlar ile başka bir konuyu telefonda konuşurken aşağıya haberini geçtiğim istişare heyetlerinden bahsetmiş ve beni çok heyecanlandırmıştı.

Bugün resmi sitede aşağıdaki haberi görünce son zamanların en iyi haberini almış gibi hissettim kendimi.

Açıkcası geçen hafta sonu Galatasaray’ı yenseydik bile bu kadar sevinmezdim.

Tek arzum aktif,faal ve görüşlerini Yönetim Kuruluna da kabul ettirebilecek böyle bir oluşumun üyeleri zaman içerisinde değişse bile uzun süre daim olmasıdır.

* * * * *
İlgili Link; http://www.bjk.com.tr/tr/haberler.php?h_no=16694

Başkanımız Yıldırım Demirören’in Seçimli Genel Kurul’dan önce açıkladığı BJK İstişare Heyetleri, Kulübümüz’ün Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak’ın başkanlığında hayata geçti...

BJK İstişare Heyetleri, Beşiktaşımız’ın birçok konuda uzmanlar tarafından değerlendirilmesini, tartışılmasını ve uzman görüşleri ile raporlanmasını sağlayacaktır. Başkanımız Yıldırım Demirören’in Beşiktaş’ın daha çağdaş, kurumsal ve profesyonel şekilde yönetilmesi için kurulacağını açıkladığı BJK İstişare Heyetleri, Kulübümüz’ün Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak başkanlığında hayata geçirildi.

Kulübümüz’ün Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, BJK İstişare Heyetleri aracılığıyla konularında uzman Beşiktaşlılar’ın birikimlerini ve tecrübelerini Beşiktaş’a aktaracaklarını belirtirken, “Bugün 5’ini açıkladığımız BJK İstişare Heyetleri’nin toplam sayısı 21 olacaktır. Bugün açıkladığımız isimlere ilave olarak, heyetlerimize daha sonra da katılımlar olacak, bu katılımlar da tekrar resmi internet sitemiz aracılığı ile Camiamız’a ve kamuoyuna duyurulacaktır. BJK İstişare Heyetleri’nin çalışmaları Kulübümüz’ü Avrupai bir yönetim tarzına taşıyacaktır. Beşiktaş bu alanda da bir ilk’i gerçekleştirmiş olacaktır.

Camiamız’dan İstişare Heyetleri’nde yer almak için gelen yoğun talepler, Yönetim Kurulumuz’u da son derece memnun etmiştir. Camiamız’a verdikleri destekten ve katılımlarından dolayı sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. Bundan sonraki hedefimiz Kulübümüz’ü Camiamız’ın katılımları ile yönetmek, Camiamız’daki uzman kişilerin bilgi ve tecrübelerini Beşiktaşımız ile Türk Sporu’na aktarmaktır” diye konuştu.

Bugün açıkladığımız BJK İstişare Heyetleri şu isimlerden oluşmaktadır;

BJK FİNANS İSTİŞARE HEYETİ
- Hüsnü Güreli (Yeminli Mali Müşavir, Baker Tılly Güreli Müş. Ltd. Yönetim Kurulu Başkanı)
- Can Akın Çağlar (Ziraat Bankası Genel Müdürü)
- Nejdet Hüddam (Finans Müdürü)

BJK MEDYA İSTİŞARE HEYETİ
- Erdoğan Aktaş (atv Genel Yayın Yönetmeni)
- Tayfun Devecioğlu (Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni)
- Ekrem Dumanlı (Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni)
- Fikret Ercan (Hürriyet Gazetesi Yayın Koordinatörü)
- Derya Sazak (Milliyet Gazetesi Köşe Yazarı)
- Prof. Dr. Aydın Ayaydın (Vatan Gazetesi Köşe Yazarı)
- Reha Muhtar (Vatan Gazetesi Köşe Yazarı)
- Faik Gürses (Doğan Haber Ajansı Spor Müdürü)
- Güntekin Onay (NTV Program Yapımcısı)

BJK ULUSLARARASI İLİŞKİLER İSTİŞARE HEYETİ

- Ali Demirhan (Mirhan Holding Yönetim Kurulu Başkanı)
- Serhat Soysal (İşadamı)
- Mustafa Namlı (İşadamı)

BJK ÜRÜN VE MARKA GELİŞTİRME İSTİŞARE HEYETİ
- Yalçın Ayaydın (Ayaydın Grup Yönetim Kurulu Başkanı)
- Turgut Toplusoy (Roman Giyim Yönetim Kurulu Başkanı)
- İlker Özbilek (İlkcan Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı)
- İrfan Öztekin (Algida Türkiye Satış Koordinatörü)
- Deniz Arda (İşadamı)

BJK AKADEMİK İSTİŞARE HEYETİ
- Enver Yücel (Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Mütevelli Heyeti Başkanı)
- Prof. Dr. Zekai Görgülü (Yıldız Teknik Üniversitesi)
- Prof. Dr. Hıdır Demir (İstanbul Üniversitesi)
* * * *

22 Şubat 2010 Pazartesi

Hakem Soslu Kör Döğüşü

Bir derbi daha geride kaldı , açıkcası oynadığımız futbol fena değildi, özellikle ilk yarıda çok net pozisyonlardan yararlanamadık.

Galatasaray’ın ne oynadığını ben anlamadım tamamen Arda’nın şahsi yeteneğiyle bir gol atmayı başardılar.Hasan Kabze’nin son dakika golü hariç İnönü’de çok uzun zamandır bir Galatasaray mağlubiyeti gördüğümü hatırlamıyorum.

Maç öncesi Arda’nın kız arkadaşına yapılan bel altı tezahüratlardan iğrendim ve utandım ,bu gerizekalıca tezahüratlar tamamen tribündeki başı bozukluktan kaynaklandı,set üzerinde gerçekten durması gereken insanlar dursaydı ya da o an orada Harun olsaydı(maç başlayınca geldi) bu ayıp yaşanmamış olacaktı.

Maç sonu iki tribünün karşılıklı tezahüratları da bana çok gereksiz geldi.Alen’in Ali Sami Yen’in karıştırıldığı küfürlü tezahüratlar ne kadar anlamsız kaçtı anlatamam.

Tribün performansımızı vasat buldum,açıkcası etrafımda Yıldırım efendi tekrar seçildiğinden beri maça gelmeyen bir çok arkadaşım var,açıkcası bende hâlâ beyefendiyi sindirebilmiş değilim,özelikle el kol hareketleriyle Beşiktaş taraftarına küfrettiğinden beri.

Adam başkan seçildi bir ay oldu daha maça gelmedi,gelmesin de zaten,gördüğümde sinir katsayım artıyor.

İddiamın da sonuna kadar arkasındayım bunun yönetim kurulunun yarısı 1 sene içinde istifa eder.

Maç öncesi Köyiçi ve Kazan civarındaydım,Kazan’a maç günleri giriyorum genelde ama anlayış çok değişmiş,dün eski Kazan günlerimi yad edip Kazanındaki açık alanda takıldım,Tribün performansını etkileyen en önemli faktör saat 12:00 de tezahüratlar eşliğinde başlanan demlenmedir.Zannedersin en çok bağırana madalya takıyorlar,nasıl bir kendini kaybetmektir şaşıyorum bazılarına .

Yine klasik bir hava durumu yaşandı statta maç başlayana kadar yağmur yok,maç başladı yağmurda kafamıza kafamıza başladı,sözde kapalı tribündeyiz ama sucuk gibi olduk,maç bitti çıkacağız bir baktım yağmur durdu,şaka gibi …

Ardanın reklam panosu üzerinde durmasına Sivok sanki cevap verdi gibi,ya da bana öyle geldi.

Nihat…

Toraman’ın pozisyonu net penaltı,Keita’ya direkt kırmızı kart,Barış’a ikinci sarıdan kırmız kart,bir de Holosko’nun kafa vuruşu bence kesin gol.Ayrıca ilk yarıdaki maçın 51.dakikasında Beşiktaş 1- 0 mağlupken ceza sahası dışında topa elle müdahale ederek atağı kesen Leo Franco’ya çıkmayan kırmızı kart ne hikmetse dün iki Galatasaray’lı futbolcuya da çıkmadı.

Derbilerde hakem artısı eksisi nedense hiç dengede olmuyor,dönüyor dolaşıyor bir yerden negatifi bizim hanemize yazılıyor.Marka değerinizi yiyim sizin ,böyle böyle yükseltiyorsunuz ligin marka değerini öylemi ?

Özellikle topun çizgiyi geçmediğini milimetrelerle ölçen yardımcı hakem Keita’nın Üzülmezin kulağını patlattığı sol dirseğini 4 metreden nasıl göremez ben anlamıyorum,aslında anlıyorum da küfür etmek bize yakışmaz.Şaibeli davranış diyelim.

Unutmadan başarılı oluruz olmayız ama Denizli'nin inancını takdir ediyorum.

Son olarak , Demirören ;Beşiktaş’ı rahat bırak kendine başka bir oyuncak bul diyorum.

4 Şubat 2010 Perşembe

Yüzümü kara çıkart Demirören…


4 sene beni çok zorlayan ev kredi borcumu yeni bitirdim,bu esnada maddi açıdan çok ama çok sıkışık zamanlarımda oldu,ama dört senelik süreçte akşam kafamı yastığa koyduğumda mışıl mışıl uyurdum .

Gel gelelim ki Pazar günü Demirören’in Beşiktaş başkanlığını 3 yıllığına tekrar kazandığı resmileştiğinden beri geceleri kafamı yastığa koyduğumda en az yarım saat sağa sola dönüp ,ne olacak , nasıl olacak diye kıvranıp duruyorum.

Beşiktaş’a bak sen yahu,çok sevdiğimin farkındaydım ama, manyağı olduğum az önce kafama dank etti.

Yüzümü kara çıkart Demirören…

2 Şubat 2010 Salı

Beşiktaş Taraftarına Çağrı


Beşiktaş Taraftarına Çağrı

Biz Beşiktaşlıyız
Sizin Olsun Oyunuz
Cuma 20:15'te
Kutlayın Artık Biz Yokuz




Var Mısınız
Yokluğunuzu Hissettirmeye..?

Bir Beşiktaş taraftarı tarafından samimiyetini, aşkını ortaya koyan tüm Beşiktaş taraftarına çağrıdır; bulunduğumuz tribünleri 15. dakika itibariyle terk ediyoruz.


Kapalı Tribün: Eski Açık Tarafında
Eski Açık 1: Kapalı Tribün Tarafında
Eski Açık 2: Numaralı Tribün Tarafında
Numaralı: Bireysel
Yeni Açık: Kapalı Tribün Tarafında yer alıp çıkışa yönelebilirler.


http://www.facebook.com/event.php?eid=275980124191

1 Şubat 2010 Pazartesi


http://bjktaraftarproje.com/