28 Şubat 2009 Cumartesi

Şimdi Sabaha Kadar Yatabilirsin Belediye !

(PAF maçında Belediyeyi 5-1 yenen takımızın gol sevinçlerinden biri)

Belediye takımını sevmiyorum , neden mi ? futbol oynamıyorlarda ondan,Abdullah Avcı denen zat televizyonlarda ahlak dersi vereceğine takımına futbol oynamasını söylesin,gerizekalı kalecileri maçın birinci dakikasından itibaren bütün aut atışlarını 1,5 dakikada kullandı,sonra da kendi kendini sakatladı,Allah'ın sopası yok derler doğru diyorlarmış.

Gerçi ona bu imkanı sağlayan sahada giydiklerinden dolayı hakeme benzettiğim halis muhlis bir arkadaş varken pek de zorlanmadı sahtekarlıkla zaman çalarken.Aynı halis ilk yarının sonuna 1 yazıyla bir dakika ekledi,yahu bunlar hakkatten kendilerini hakem zannediyorlar galiba.

Kaleci böyle de diğerleri farklımı saha içinde alenen kırk tane ali cengiz oyunu yapmaktan futbol oynamadılar,dokunduğun adam kırk parçaya ayrılmış cam gibi yerde,peki ne zamana kadar ilk golü yiyene kadar,sonra bu çürük domatesler birden aslan kesildi ,misalin Belediye yenik duruma düştükten sonra Belediyeli futbolcunun ayağını yerden kesiyorlar,önceki pozisyonlar aklına geldiğinden tamam öldü bu derken bir bakıyorsun elektrik çarpmış gibi yerden fırlıyor ve faul atışını kullanıyor.

Her haliyle ilginç bir maç oldu ,henüz uzak kaledeki golleride net göremedim , ama Abdullah Avcı,Arif Erdem ve sahadaki kopyaları bu çirkeflikler yerine adam gibi çıkıp futbol oynayıp bizi yenselerdi yürekten tebrik ederdim , şimdi ise gidin sabaha kadar istediğiniz yerde yatın diyorum.!

27 Şubat 2009 Cuma

Geçmiş Olsun Süleyman Abi.

Onursal Başkanımız Sayın Süleyman Seba, Süleyman Abi Ankara Gata’da rahatsız olduğu gözünden başarılı bir ameliyat geçirmiş.

Kendisine çok geçmiş olsun diliyorum ve biran önce sağlığına kavuşabilmesi için de dua ediyorum.

22 Şubat 2009 Pazar

Helal Olsun Hentbolcülerimize.

foto:resmi site -Deli Murat'a dikkat :) -
foto : resmi site

foto : cep telefonum :)
foto: cep telefonum :)

Bugün Hentbolcularımızı desteklemek için Fulya’da , Süleyman Seba Spor Salonundaydık.
Forzabeşiktaş’ta ve kulübün resmi internet sitesinde iki gündür destek talebi yayınlanınca tribünler tamamen dolu bir o kadar da coşkuluydu.
Yönetimden de Kenan Öner,Bülent Deriş ve Halim Aydın’ı gördüm.Maç yayını varmıydı bilemiyorum ama 3 tanede TRT kameramanı maçı çekti.
İlk maçı deplasmanda 26-25 kaybetmiştik, bu maçı 25-24 kazanınca deplasmanda daha fazla gol attığımız için Avusturya ekibini eledik,maç öncesi ve maç sonrası büyük sevinçler yaşandı haliyle.

Bizim takımda kalecimiz dahil “ki son dakikalarda çok kritik kurtarışlar yaptı” bütün takım çok iyi oynadı ,ama Utku ile Zeliç bir başka oynadı.Bu ikisini al koy bizim futbol takımına hırslarıyla kazanma arzularıyla katkı sağlarlar valla : ) .Zeliç ‘in bir ara ikili mücadele de formasını bile yırttılar,mücadele dediğime bakmayın yarı amerikan futbolu gibi oynanıyor bu oyun kim kimi tutarsa Allah yarattı demiyor.Hentbol beklediğimden sert bir spor çıktı Özellikle Kuzey Avrupa ve eski doğu bloğu ülkelerinde popüler olduğunu biliyordum.Gerçi çok şükür iki takım futbolcuları da profesyonelliği ellerinden bırakmadılar yoksa karışacaktı ortalık.

Tekrar tebrikler Hentbolcülerimize ,Hentbol Takımımız, bu galibiyetle birlikte bu kupada çeyrek finale yükselerek Hentbol Tarihimizdeki bir ilke de imzalarını atmış oldular. Yöneticilerde bir zahmet prim verip takdir etsinler bu verilen emeği.

20 Şubat 2009 Cuma

Baba Hakkı'yı küstüren Fulya, Demirören'i de mahkemelik etti

Beşiktaş bu işten bir kuruş bile zarar ettiyse bu işte parmağı olanları Allah'a havale ediyorum.Bir söz vardı bizim tribünde

"Beşiktaştan menfaat bekleyen
Anasından ... beklesin diye "

Biraz ağır bir laf ama düşününce yüzde yüz katılıyorum.
Kartalbafiler.

* * *

Baba Hakkı'yı küstüren Fulya, Demirören'i de mahkemelik etti


Beşiktaş 'yarım asırlık' rüyası Fulya Kompleksi açıldı. Beşiktaş'ın efsane başkanı Hakkı Yeten, Fulya nedeniyle iftiraya uğrayıp kulübe küserken, bugünkü başkan Yıldırım Demirören de mahkemelik oldu. Beşiktaş, 4 yıllık bir sürenin sonunda, kendi ifadesiyle, "yarım asırlık bir rüya"yı gerçekleştirdi. BJK Fulya Süleyman Seba Kompleksi, dün itibarıyla tamamlandı.

Aşçıoğlu İnşaat'ın yüklendiği ve 210 milyon dolar maliyetli projeye bugüne kadar 185 milyon dolar harcandı ve 20 milyon dolar daha harcanak. Beşiktaş, 21 Temmuz 2005'te yapılan ve 17 firmanın katıldığı ihaleyi kazanan Aşçıoğlu İnşaat ile kat karşılığı bir anlaşma yaptı. Alan olarak Beşiktaş yüzde 67, Aşçıoğlu ise yüzde 33'üne sahip. Beşiktaş projede yer alan mağazalar, hastane, market ve otopark gibi alanları alırken, Aşçıoğlu konutların bulunduğu 2 kuleyi aldı. Beşiktaş, kompleksten yıllık 11.5 milyon dolarlık gelir hedefliyor. Ancak Fulya'ya kazma vurulduğundan bu yana tartışmalar eksilmedi. Hatta bu tartışmalar 1960'lara kadar dayanıyor.

Baba Hakkı'ya iftiraKompleksin yükseldiği bugünkü Fulya arazisine 30 bin kişilik stat için başvuran Beşiktaş'a devlet ancak 5 bin kapasite izni verir. Beşiktaş buna karşı çıkar ama zamanla bürokrasi "ya 5 bin ya da hiç" deyince kulübün efsane başkanı "baba" lakaplı Hakkı Yeten, "Hele bir alalım, ileride kapasiteyi artırırız" düşüncesiyle "5 binlik stada" rıza gösterir.Ancak bir süre sonra muhalifler efsane başkanı küstürecek dedikodular üretmeye başları.Onlara göre, Yeten, 30 bin kişilik stadı baltalıyor, çünkü evleri istimlak edilmesi söz konusu olan mal sahiplerinden küçük stat karşılığında istimlaktan kurtulacakları için komisyon alacakmış. Beşiktaş için kendi evini bile ipotek ettiren Yeten'e yönelik bu iftiralar efsane başkanı kulübe küstürür ve köşesine çekilmesine neden olur.

Beşiktaş Kognresi ise Hakkı Yeten yönetimini ibra edip kendisini de onursal başkanlığa seçerek, iftiracılara yanıt verir. Yeten'in sağladığı araziye 1973'te göreve gelen Mehmet Üstünkaya altyapı tesisleri kurmak için çalışmalar başlatır ve yaklaşık 10 yılda tamamlar. Buranın tapusunu ise Süleyman Seba kulübe kazandırır. Serdar Bilgili yönetimi bugün vücut bulan yapının projelerini oluştururken, Yıldırım Demirören de ihalesini gerçekleştirip kurdeleyi keser. Bugün de mahkemelikAncak, bugün de Yıldırım Demirön yönetimi Fulya nedeniyle mahkemeliktir.

Projede sonradan ilave edilen 5 kattan (40 daire) Beşiktaş'ın hakkı olan yüzde 67'si (26-27 daire) alınmadığı için 2008'de yönetimi ibra etmeyen 5 kongre üyesi mahkemeye gitti.Son olarak bilirkişi tayin eden mahkeme henüz tamamlanmış değil. Aşçıoğlu İnşaat'ın sahibi Yaşar Aşçıoğlu ve Beşiktaş Yatırımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Durusoy, ortada ilave 5 kat olmadığını ve sözleşmede öngörüldüğü üzere Beşiktaş'ın yüzde67'lik bir alana sahip olduğunu belirtiyor. Projede Beşiktaş'ın zarara uğratıldığını savunan kongre üyesi gazeteci Atıf Keçeci ise ilave 5 kat çıkıldığı resmi makamlarca da teyid edildiğini söylüyor. Gayrimenkul Uzmanı Mutlu Demirdelen ise projede başlangıçta yanlış bir paylaşım yapıldığını belirterek, "Beşiktaş mutlaka kulelerden birini almalıydı" diyor.Keçeci de "Bu iş gayrimenkul yatırım ortaklığı şeklinde yapılsaydı bugünkü gelirin en az iki katı elde edilirdi" diye konuşuyor.

Öte yandan futbol ekonomisti Mete İkiz, Fulya'nın başarılı bir proje olduğunu belirterek, "Bu ölçekte bir yatırım bir de Barcelona'da var. Dolayısıyla kıymetli bir yatırım. Kulübe nakit akışı sağlayacak. Bu kriz ortamında gelir tatlı gibi gözükse de uzun vadeli bakınca yatırım şekli GYO şeklinde olsaydı daha iyi olurdu. Halka arzla ikinci bir gelir de sağlanırdı" diyor.

Yaşar Aşçıoğlu (Aşçıoğlu İnşaat'ın Sahibi)Ruhsatın olmadığı yönünde çıkartılan haberler yalan. İlk plana Mimarlar Odası dava açtı ve yürütmeyi durdurma kararı verildi. Biz yeni bir plan yaptık ve bunun için ruhsat aldık. Buna karşı açılmış bir dava yok. Dava açılsa ve yürütme bir yana, iptal kararı bile çıksa inşaatın yüzde 70'i bittiği için iskan verilmek zorunda. Beşiktaş yönetimine açılmış ibra davasının gerekçesi benim. Bir Allah'ın kulu varsa ben aldığım fiyata devretmeye hazırım. Projede en değerli yerleri kulüp aldı. Keşke ben kârlı olsaydım. Bu işe girerken bana çevrem "kafayı mı yedin" dedi. Derdimizi anlatamadık. Bana düşen 248 daireyi kiraya versem yılık gelir bakımından Beşiktaş'ın elde edeceği gelirin üzerine çıkamam. Onların yerlerinin geliri daha yüksek. Şu ana kadar sattığım 183 daire ile maliyeti henüz çıkartamadım. Zarar edeceğimi düşünmüyorum ama işin sonunda belli olacak bu. Benim en büyük kârım Beşiktaş tarihine geçmiş olmam. Bu kompleks futbol ekonomisi açısından da doğru bir projedir.

Mutlu Demirdelen (Gayrımenkul Uzmanı)Projede itirazlar ilave 32 bin metrekarelik (5 katlık ilave) odaklanıyor. Paylaşımda kulübün kira getirili; otel, market, hastane, ofisleri alması doğrudur. Konutu, yap-sat olarak düşünen müteahhit firma, kolay nakite döneceği için seçmiştir. Eğer projenin başlangıcında müteahhit metrekaresi 2000 dolardan daire sattıysa bunu kimlere sattığı önemlidir. Proje başlarken bu bölgede metrekare fiyatları 10 bin dolardı. Örneğin Shappire, Trump, Astoria projeleri... Bu arsanın sahibi her zaman pazarlıkta güçlü olandır ve paylaşımda en azından zararlı çıkmaması lazımdı. Beşiktaş yöneticileri imar planlarında bir değişiklik olursa, ilave olursa bunun ne şekilde pay edileceğini sözleşmeye yazmalılardı. 32 bin metrekarelik ilave kapalı alanın kule dairelere ve inşaatın genel büyüklüğüne yansıması sonucu 21 bin metrekarelik alan Beşiktaş'a ek olarak verilmeliydi. Fulya'da Beşiktaş'ı zarara uğratan ek imar planından elde edilen en değerli dairelerdir. Burada Beşiktaş'ın yıllık zararı 1.5- 2 milyon dolar civarındadır.

Atıf Keçeci (Beşiktaş Kongre Üyesi)İlk projeye daha sonra 5 kat daha ilave edilerek 40 daire kazanıldı. Bu 40 daireden Beşiktaş'a 26-27 daire düşüyordu. Ancak bu haktan 6 milyon lira karşılığında vazgeçti kulüp. Beşiktaş'a toplam alandan 108 bin metrekare, Aşçıoğlu'na da yaklaşık 55 bin metrekaresi de Aşçıoğlu'nun. Beşiktaş'ın 108 binin yüzde 80 garaj, Aşçıoğlu'nun 55 binin ise sadece 9 bin metrekaresi. Yüklenici Aşçıoğlu'nun 2 blokta 248 dairesi var. Bunların en ucuzu 1 milyon 765 bin TL. 20 ile 36. kat arasındaki dairelerin fiyatı bunun iki katı. Örneğin Rahmi Koç'a 4 milyon dolardan sattı bir daireyi. Bakın, Beşiktaş kendi payından restoran alanlarını 25 yıllığına Aşçıoğlu'n metrekaresi 17 dolardan kiraladı. Mağazalar bölümünü ise 23 dolardan. Fulya'ya en yakın AVM Cevahir'dir. Orada Beşiktaş Divan Kurulu Başkanı Şeref Nasır'ın da mağazası var. Kendisine metrekareye ödediği kira bedelini sordum bana "100 dolar" dedi.Beşiktaş burayı GYO yoluyla daha kazançlı bir yatırıma dönüştürebilirdi.

İlhan Durusoy (Beşiktaş Yatırımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi)Proje kat karşılığı anlaşmasıyla yapılmıştır. Alanan yüzde 67'si Beşiktaş, yüzde 33'ü de Aşçıoğlu'nundur ve sözleşmede bu hükümlere uyulmuştur. 5 kat, 40 daire nereden çıkartılıyor.Bazı kimseler kendilerine hayali olarak bunları ortaya çıkartıyor. Başta 24 katmış da sonra 36 kat olmuş da... Böyle şeyler yok. İmar planına göre proje ne kadar genişlerse kulübün de yüzdesi artar. Ekstra kat ve alınmış 6 milyon lira olayı yoktur. Projede ne görünüyorsa biz onu aldık.Açılan dava yönetim kurulunun ibrasına dairdir. Mahkeme bu işler ne anlar. Onlar bilirkişi tayin eder ve neticede yanlış bir şey olursa düzeltilir.

RAKAMLARLA BJK FULYA SÜLEYMAN SEBA KOMPLEKSİ

2005'te ihaleye çıkıldı ve 17 firma teklif verdi.2005'te inşaat başladı ve 4 yılda tamamlandı.

Komplekste 34 katlı iki kule, 55 bin metre kare otopark, 20 bin metre kare çarşı alanı, 5000 metrekarelik restoran 13 bin metre karelik 22 katlı ofis binas, 15 bin metre karelik 15 katlı hastane bulunuyor.

185 metrelik uzunluğu ile Türkiye'nin 6. yapısı

210 milyon dolar maliyetli projeye bugüne kadar 185 milyon dolar harcandı.

Beşiktaş'ın yıllık kazancı 11.5 milyon dolar olacak.

Kompleksteki iki kulede toplam 248 daire var ve 183'ü satıldı.

Alan olarak kompleksin yüzde 67'si Beşiktaş'ın, yüzde 33'ü Aşçıoğlu'nun.

İlk dönemde dairelerin metrekaresi 2 bin dolardan satışa çıktı.Daire metrekare fiyatı sonra 6-7 bin dolara çıkarken, bugün 2 bin dolar civarında.

Beşiktaş'a ait hastaneyi Acıbadem, hipermarketi Real, teknomarketi Mediamarkt ve ofis ve yiyecek bölümünü ise Aşçıoğlu İnşaat kiraladı.

Referans, 19.02.2009

16 Şubat 2009 Pazartesi

Beşiktaş 1 - Trabzonspor 1


Trabzonsporu bu maçta iki pozisyonda hatırlayacağım ilki attıkları balına gol ,ikincisi 85.dakikada kullandıkları ilk korner.

Nerde Fenerbahçe maçındaki Trabzon nerde dün akşam İnönü'deki Trabzon.Anlaşılan Ersun Yanal puanlara değil puana gelmiş,bizim gol atacağımız kesindi bu futbolla ama Ersun Hocaya piyango çıktı maç boyu kaleyi tutan tek topları gol oldu.

Şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirimki dün akşamki maç yüzde yüz Beşiktaş'ın hakkıydı ama futbol da böyle bir şey işte.

Maç içinde bizim Delinhoyu beğendim Yattara'yı sildi resmen sahadan,Nerdeydin sen be Delinho diyesim geliyor iki haftadır powerade manyağımı oldun :)
Tribün camiasında Dökme Beton diye tabir edilmeye başlanan Ernst'ü kim akıl edip transfer ettiyse teşekkür ediyorum,bana bu arkadaşla çok sevişeceğiz gibi geldi.
Son lafım da ırkçılıkta haklı bir ünvana sahip olduklarını maç öncesi Alen'i hedefe koyarak yaptıkları zeka düzeylerine yakışan tezahürattan dolayı Trabzonsporlu taraftarlara , size biraz sempatim var dı onuda dün akşam bitirdiniz,bravo size bu ülke sizinle gurur duyuyor.

9 Şubat 2009 Pazartesi

Haydi Hayırlısı.


Öncelikle bu proje uzun dönemde Beşiktaş’ın geleceğine büyük fayda sağlayacaktır , ama kısa dönemde Yıldırım Bey’in borçlarını kapatmak için kullanılacağı kesin.
Bunun dışında aşağıda çok heyecanlı bir metin yazılmış.Bana ilginç mi komik mi geldiğini çözemediğim yerleri kalın yazıyorum :)
Haydi hayırlı olsun.
* * * * *


Tarihi Açılışa Sayılı Saatler Kaldı
09.02.2009

Türk Sporu’nun en önemli projesi olarak kabul edilen, Kulübümüz’ü dünyanın en büyük kulüp gayrımenkul yatırımının sahibi yapan BJK Fulya Süleyman Seba Kompleksi’nin açılışına artık sayılı saatler kaldı...

Fulya’nın açılış kurdelesi 11 Şubat 2009 tarihinde muhteşem bir törenle kesiliyor...
BJK Fulya Süleyman Seba Kompleksi’ni hayata geçirerek, Türkiye’nin ve dünyanın en önemli ve en büyük kulüp gayrımenkul yatırımına sahip olan Kulübümüz, 11 Şubat 2009’da Fulya’yı muhteşem bir törenle açıyor... Başkanımız Yıldırım Demirören’in bizzat ilgilendiği açılış töreni, birbirinden renkli görüntülere sahne olacak.
Açılış günü saat tam 18.00’de, BJK Fulya Süleyman Seba Kompleksi içerisinde yer alan iki residence ile ofis ve hastane binalarının dış mekanında projeksiyon sistemi uygulanacak. Video projeksiyon (yansıtma) ve PIGI scroller (kayan) projeksiyon sistemlerinin birleştirilmesi suretiyle Beşiktaş Kulübü’nün sembolü olan Kartal’ın binaların üzerinde uçtuğu illüzyonun yaratılmasına ek olarak; Ulu Önder Atatürk’ün, Türk bayrağının, BJK bayrağının ve Beşiktaş Kulübü başkanlarının fotoğraflarından oluşan bir animasyon sergilenecek.

BJK Fulya Süleyman Seba Kompleksi içerisinde yer alan binaların üzerinde yapılacak bu animasyon şovda, Kulübümüz’ün ilk başkanı Mehmet Şamil Bey’in yanı sıra Fulya’da emeği olan başkanlarımız Hakkı Yeten, Mehmet Üstünkaya, Süleyman Seba, Serdar Bilgili ve Yıldırım Demirören’in fotoğrafları gösterilecek. Binaların dış cephesinde yapılacak bu şovu, salonun içerisine kurulacak olan küreler ve led ekranlardan konuklar da izleyebilecek. Dış mekanda yapılacak animasyon şovla başlayacak olan açılış töreni, iç mekanda yapılacak birbirinden farklı şovlarla devam edecek.
Dış mekanda yapılan animasyon şov, iç mekanın girişinde yer alan iki kokteyl alanında, iki adet iki metrelik küreler ve led ekranlar üzerinden de senkronize edilerek yansıtılacak. Toplantı salonuna ait tüm duvarlar uygun bir materyalle gergin bir şekilde giydirildikten sonra, watchout ismi verilen özel bir programla belli bir akış sırasına sadık kalınarak hazırlanan görüntüler, tam yirmi sekiz adet projeksiyon cihazı aracılığıyla yansıtılacak.
Davetlilerin yerleşme sürecinin tamamlanmasının ve ışıkların kapatılmasının ardından perdeler açılacak ve yüksek müzik eşliğinde izleyicilere, Beşiktaş tarihinde önem taşıyan anların sergilendiği film arka plan animasyonların birleştirilmesi suretiyle gözlere, kulaklara ve duygulara hitap eden etkileyici bir şovla sunulacak.
Kapalı alanda 165 metre uzunluğundaki duvarlardan oluşan bir ölçekte gerçekleştirilecek video ve animasyon projeksiyonu, Türkiye'de ve dünyada bir ilk olma özelliği taşıyor. Dış ve iç mekan duvarlarında yapılacak olan bu animasyon şovların ardından sahnede ise davetlilerin nefes bile almadan izleyecekleri 1,5 saatlik bir program sergilenecek. Sahnede sergilenecek programın her dakikası sürprizlerle dolu olacak.
2 ay önce projesi hazırlanan açılış töreni için fiziksel olarak dört hafta önce çalışmalara başlandı ve törenin son gününe kadar hazırlıklar aralıksız devam edecek. 550 kişinin görev aldığı törende, 80 teknik personel, 12 km kablo, 1.500 kw güç jeneratörleri, 500 metre truss sistem, dünyada ilk defa 167 m. 668 metrekare görüntü ekranı, 120.000 wat ışık gücü, 17 tır teknik ekipman kullanılacak.
Tören için yoğun güvenlik önlemleri alınırken, konukların davetiyeler ile birlikte sunulan güvenlik kartlarını yanlarında getirmeleri gerekecek. Beşiktaş Kulübü, dünyanın en büyük kulüp gayrımenkul yatırımlarından birine sahip olduğu BJK Fulya Süleyman Seba Kompleksi açılışını uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir törenle gerçekleştirecek.

6 Şubat 2009 Cuma

UEFA Finalinde Görüşmek Üzere :)


Değerli Futbolsever,

20 Mayıs 2009 tarihinde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanacak olan UEFA Kupası Final maçı bilet kurası 29 Ocak 2009 tarihinde noter huzurunda gerçekleşmiştir.

Bu kura sonucunda final maçına bilet almaya hak kazanan talihlilerimiz arasında sizin de bulunduğunuzu belirtmek isteriz. Başvuru Formunuzda belirtmiş olduğunuz biletler için toplam tutar kredi kartınızdan başarıyla tahsil edilmiştir.

Biletleriniz, Başvuru Formunuzda beyan etmiş olduğunuz teslimat adresine 15 – 24 Nisan 2009 tarihleri arasında ekspres kurye servisi vasıtasıyla gönderilecektir.

Finalde görüşmek üzere,

Saygılarımızla,

Müşteri Hizmetleri
UEFA CUP Final İstanbul 2009

5 Şubat 2009 Perşembe

Delinho'ya Bak Sen...


Güzel bir maç oldu Beşiktaşlılar için.
Maçtan aklımda kalanlar;
*futbolcular maça çıkarken tribünler ,Antalya Antalya ,yeter artık Antalya tezahüratını yaptı.
Bu tür maçlarda tribünlere kemik diye tanımladığımız taraftar güruhu geldiği için hem daha zevkli geçer hemde yaratıcılıkta daha agresif olur tribün.
*Örneğin Delinho ilk golü atıp ikinciyide neredeyse atacakken ,tribünlerde dalgalanmalar başladı,birde orta sahada ince bilek hareketleriyle rakiplerini ekarte etmeye başlayınca,kapalıdan sırayla;
“İbrahim doğru söyle ,İbrahim doğru söyle ,Ne içtin bu gece,Ne içtin bu gece..”
İbrahim varyeteye devam ederken,”ne içtiysen söyle bizde içelim”
Bu tezahüratlarla daha da coşan Delinho bir ara üç kişinin arasına daldı çıktı ! ama faulle yere indirilince de “İbrahim delirdi şampiyonluk istiyor” çıktı ortaya buna bende dayanamadım 32 dişi gösterdim mecburen.

Kendimce yeni transferleri değerlendireceğim ama aklıma hep Burak Yılmaz geliyor,öyle iki maç çıkartmıştı ki İnönüdeki ilk iki maçında daha sonraki maçlarında ve geçirdiği sezonlar aklıma geldiğinde adamın içine uzaylılar girmiş gibiydi,Ama yine de Erkan Zengin teknik bir adam biraz nefesini ayarlaması lazım çalışarak aşabilir ve arkadaşlarıyla saha içi uyumu da sağlarsa bence çok umut vaad ediyor.
Fabian için de gece çok güzel geçti,arkadaş bildiğin dökme beton,Zago’ya şerefsizler tarafından uygulanan enginizasyon bu kardeşimize uygulanmazsa defans ve orta sahamız uzun bir süre sağlam bir futbolcuya sahip demektir.

Maçın sonlarına doğru Şifo’ya uzun süre tezahürat yapıldı,hoşuma gitti.
Kapalı göbekte “Balili” pankartı da vardı,anti ırkçılık adına , ama ben açıkca Galatasaraylı taraftarları hoş görmesem ve ırkçıda olmamama rağmen türk tribünlerinde keskin bir ırkçılık olduğuna inanmıyorum ,anlık ve öncesinde yaşanan vahşetten dolayı toplu hareket etme dürtüsünden kaynaklanan bir tezahürat gibi geliyor,bu başka tribünlerde de olabilir di,gerçi bizde olsa direkt tepki koyulurdu gibi geliyor ama yine de çok emin olmamamk lazım.

Son lafımda büyük ihtimalle arkadaşının kombinesiyle numaralı tribüne girip sahaya pet şişe atan başka takım taraftarı kişiye çok güzel tepki verildi,bravo,önce ağır küfür peşinden emniyete işaret edilip direkt dışarı atıldı,o arkadaşa sesleniyorum;
-Gelme lan bir daha…

2 Şubat 2009 Pazartesi

Beşiktaş 1 - Antalyaspor 0







Beklediğimizin üzerinde bir seyirciyle karşılaştık stadyuma gidince,bu sene ilk kez maç sırasında bir ara parmaklarımı soğuktan hissetmedim,sıcak evini bırakıp Beşiktaş'ın peşinden koşanların ayaklarına sağlık.

Maçta nedense hiç tedirgin olmadım,rakibin direkten dönen topu gol bile olsaydı bu maçı çevirirdik gibi geldi bana.Ama iyi futbol oynuyormuyuz?
Henüz değil ,ama umut fakirin ekmeği, bekliyoruz.
Fabian Ernst bir yaraya merhem olacak gibi,umutluyum kendisinden.
Çarşamba yine Antalya ile oynayacağız, bıktım Ömer'in kelini görmekten artık :)

http://bjktaraftarproje.com/