31 Ağustos 2007 Cuma

BJK İnönü Stadı'ndan önce Dolmabahçe

Bu fotonun çekildiği tarih belli değil ama 1950'den önce olduğu kesin.Şimdiki BJK İnönü stadının yerinde sarayın ahırları var.Stad nereye yapıldı diye düşünmek isterseniz aşağıdaki saat kulesinden hiza alabilirsiniz.Şimdiki denize sıfır çay bahçesinin de altının doldurma olduğunu böylelikle görmüş oluyoruz.

Şampiyonlar Ligi Fikstürü

BEŞİKTAŞ’IN MAÇLARI

18 Eylül 2007: Marsilya-Beşiktaş
03 Ekim 2007: Beşiktaş-Porto
24 Ekim 2007: Beşiktaş-Liverpool
06 Kasım 2007: Liverpool-Beşiktaş
28 Kasım 2007: Beşiktaş-Marsilya
11 Aralık 2007: Porto-Beşiktaş


Devler Ligi'nde Beşiktaş'ın rakipleri Liverpool, Porto ve Marsilya oldu. İngiliz ekibi Liverpool son 3 senede 2 kez final oynayıp 1 kez kupayı müzesine götürürken, Porto ve Marsilya da 1'er kez Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadılar.

LİVERPOOL
18 lig ve 5 Şampiyon Kulüpler Kupası kazanan Liverpool, İngiltere'nin en başarılı futbol takımı.

Kırmızı-beyazlılar İngltere liginde 1989-90'dan bu yana şampiyonluk yaşayamasa da son 3 sezonda Şampiyonlar Ligi'nde 2 kez final oynamayı başardı. 2005'te İstanbul'da 3-0 geriden gelerek AC Milan'ı penaltılarla yenen Liverpool, kupayı müzesine götüren taraf olmuştu.
Geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın bulunduğu gruptan çıkan Liverpool, finalde yine AC Milan ile karşılaştı ancak bu kez Atina'da gülen taraf İtalyanlar oldu.

Liverpool transfer sezonunda, Atletico Madridli Fernando Torres, Ajaxlı Ryan Babbel ve Leverkusenli Andry Voronin ile kadrosunu güçlendirdi. Sezona iyi bir başlanıç yapan Rafael Benitez'in takımı, 3 maçta 2 galibiyet ve 1 beraberlik aldı.

PORTO
Avrupa'nın köklü kulüplerinden biri olan Portekiz devi Porto, 86-87 sezonunda kazandığı Şampiyon Kulüpler Kupası'ndan sonra adından pek söz ettirememişti. Jose Morinho'nun teknik direktörlüğe gelmesiyle 2003'te UEFA Kupası, 2004'te de Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazanan Porto, Şampiyonlar Ligi'nin en tecrübeli takımlarından biri.

Transfer sezonunda önemli futbolcularından Anderson'u Manchester United'a, defans oyuncusu Pepe'yi de Real Madrid'e veren lacivert-beyazlılar 7 yeni futbolcu ile sözleşme imzaladı. Trabzonspor'dan Milan Stephanov'un yanı sıra, Brezilyalı futbolcular Edgar, Lino, Leandro Lima ve Arjantinli futbolcular Farinas ve Mariano Ganzoles, sezon başında takımın kadrosuna dahil oldu. Porto 2. haftası oynan ligde 6 puan toplamayı başardı.

MARSİLYA
1993'te Şampiyonlar Ligi'nin ilk şampiyonu olan Marsilya, aynı başarıyı bir daha tekrarlayamadı.

19993'te patlayan şike skandalıyla şampiyonluğu elinden alınan ve küme düşürülen Marsilya, toparlanmakta bir hayli zorlandı. Bu yılın başında Kanadalı bir iş adamı tarafından satın alınan Marsilya, sezonu 2. bitirdi ve Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya hak kazandı.

Geçen sezon takımın en büyük silahı olan eski Galatasaraylı Frank Ribery, 25 milyon Euro karşılığında Bayern Münih'e satılırken, Liverpool'dan kiralan Djbril Cisse ise bonservisiyle birlikte alındı. Liverpool'un Hollandalı kanat oyuncusu Boudwejin Zenden de bu sezon Marsilya forması giyecek. Fransa Ligi'ne umduğu başlangıcı yapamayan Marsilya, 6 maçta, 1 galibiyet, 3 beraberlik, 2 de mağlubiyet aldı.

30 Ağustos 2007 Perşembe

Şampiyonlar Ligi Gruplar Belli Oldu.


Şahsi görüşüm hem Beşiktaş hem de Aziz Yıldırım'ın takımı Fenerbahçe ilk ikiye kalabilecekleri bir kura çektiler.bundan sonrası teknik kadroya,futbolculara ve biraz da taraftara kalıyor.



GURUPLAR
A
Liverpool FC (İngiltere)FC Porto (Portekiz)Marsilya (FRA) Beşiktaş JK (TÜRKİYE)




















B
Chelsea FC (İngiltere) Valencia CF (İspanya)FC Schalke 04 (Almanya)Rosenborg BK (Norveç)

C
Real Madrid (İspanya)Werder Bremen (Almanya)S.S. Lazio (İtalya) Olimpiyakos CFP (Yunanistan)

D
AC Milan (İtalya)SL Benfica (Portekiz) Celtic FC (İskoçya) FC Shakhtar Donetsk (Ukrayna)

E
FC Barcelona (İspanya)Olimpik Lyon (Fransa)VfB Stuttgart (Almanya) Glasgow Rangers FC (İskoçya)

F
Manchester United FC (İngiltere) AS Roma (İtalya) Sporting Clube de Portugal (Portekiz) FC Dinamo Kyiv (Ukrayna)

G
FC Inter (İtalya)PSV Eindhoven (Hollanda) PFC CSKA Moskova (Rusya) Fenerbahçe SK (TÜRKİYE)

H
Arsenal FC (İngiltere) Sevilla FC (İspanya) / AEK Atina FC (Yunanistan) FC Steaua Bükreş (Romanya) SK Slavia Prag (Çek Cumhuriyeti)

Bağımsızlık Benim Karakterimdir.

Bağımsızlığımızı tekrar kazanabilme umuduyla....

29 Ağustos 2007 Çarşamba

Beşiktaş 2 - Zürich 0

Çok korktuğum bir maçtı ama rahat geçtik,Zürich'e Uefa kupasında başarılar dilemiyor daha çok şans diliyorum çünkü bu futbolla şansa ihtiyaçları çok olacak.
Delgado Beşiktaş'a en yararlı olduğu maçlardan birini çıkarttı,Tebrik ediyorum.
Serdar Özkan'a da Messi senin şeyini yesin diyorum.
Bizde ise artık gelsin Barcelona'lar gitsin Milan'lar devri başladı ,artık bu gönül gurupta ilk ikiye kalmak istiyor.Bu sene başarabiliriz diye umut ediyorum.



Hayrettin Demirbaş ağzıyla ; Kısfmet Artık....
Taraftarında hakkını teslim edeyim,ortalamnın biraz üzerindeydik ama ikinci yarı biraz düşüş oldu.O kadar da artık olacaktır diyorum.

28 Ağustos 2007 Salı

Zaman geriye akmaya devam ediyor.

Zaman geriye akmaya devam ediyor.















Öncelikle bu tercih bu ülke vatandaşlarının tercihi,ama o ülke vatandaşlarının kaderide ne yazıkki üçüncü dünya vatandaşı kalma isteğiyle ,manda , uydu devlet ve başka güçlerin güdümünde hareket eden ülke kalma isteğiyle aynıdır.

Kendisi hiç samimi değildir,kafasının arkasındakini anlayabilmek için çok değil bir kaç yıl önceki kendi beyanatlarına ve RTE kişisinin bu güne kadarki kafa yapısına dikkat edilmesi yeterlidir.

Bir Cumhurbaşkanı seçiyoruz Türkiye Cumhuriyeti(şimdilik) vatandaşlarından çok Türkiye'nin uluslararsı arenadaki ne kadar karşıtı varsa onlar bizden daha çok seviniyor,Aynı RTE'nin seçimi sonrası gösterdikleri reaksiyon gibi.











Allah sonumuzu hayır etsin,milletimizi ve devletimizi kuklalardan maşalardan korusun

Tutunamadı

Sevilla'nın futbolcusu Antonio PUERTA geçen haftaki lig maçında sahada kalbinden sorun yaşamış ve apar topar hastaneye kaldırılmıştı,hastanede yapılan tedaviyle hayata tutunmak için çabaladı ama..... :(

27 Ağustos 2007 Pazartesi

Şeref Stadı


Şimdiki Çırağan Sarayı'nın yanı,Zannedersem zamanında Fulya için buradan vazgeçmişiz,Hep merak ederim buradan denize çok top kaçmıştır nasıl önlem alıyorlardı diye...

26 Ağustos 2007 Pazar

Gaziantep 0 - Beşiktaş'ımız 1

Maçın son yirmi dakikası boyunca maçı beraber seyrettiğim abime yeneceğiz rahat ol golüde Batuhan atacak dedim,her halde ermişim,bazen böyle ısrarla sallarım ve tutar,yakında müritlerim oluşacak.
Biz çok iyi değildik ama deplasmanda Fenerbahçe'nin yarı sahasından çıkmayan Antep Beşiktaş maçında kalesinin önünden çıkmadı neredeyse.
Maçta bizim sevimli sırık Batuhan ,Nobre ve Serdar Kurtuluş'u beğendim,ama maçın adamı ve yerli Messi Şu aşağıdaki arkadaştır.Hep böyle oyna ,üstüne fazlasını koya koya oyna....


22 Ağustos 2007 Çarşamba

Kapalı


Bir Beşiktaş - Galatasaray Maçıdan GS Tribününden çekilen , ve kapalıdaki orduyu çok güzel betimleyen iki adet resim.Resimlerin üzerine tıklayıp orjinal boyutlarıyla görmeniz şiddetle ve anarşik bir şekilde tavsiye edilir.




Not :Resimlerin orjinal halini bana gönderen Gs Media'ya daki arkadaşa da tekrar teşekkürler

Hey Gidi Barbaros Bulvarı

Devamı Gelecek...

Gidecek yerim yok...





Gidecek yerim yok...

SABAH sabah bizim Uğur Ergan aradı, Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliği ile konuşmuş.Uğur "Abi Başbakan’ın ’çek git’ ikazı üzerine BM Mülteci Yüksek Komiserliği ile görüştüm. Türkiye’den kovulma haberini gösterirsen seni mülteci kabul edecekler. Ama bir de işkence-mişkence gibi, darp izi var mı diye soruyorlar..." dedi.Uğur’a "var" dedim.

*Aslında gidecek yerim yok.Ben başka hiçbir ülkeyi sevmedim.Bu yurdun taşını, toprağını, sulaklarını, denizlerini, ırmaklarını, yaylalarını, kedilerini, kirpilerini sevdim, tanıksınız.Bir dal kesildiğinde yanarım..Ama orman alanını kaçak ev yapan, bana "Bu ülkeden çek git" diyor.

Bir yeşil alan yok edildiğinde çığlık attım, canım yandı, ormandaki bir vaşak öldürüldüğünde oturup ağladım.Ama ormanları "2-B arazisi" diye satmak isteyen Başbakan bana ve benim gibi düşünenlere "Çekin gidin" diyebiliyor.
*Ben bu ülkeyi severim.Amerika’da okuyan kızlarım yok.Oğluma Washington’da iş vermediler. Kimse benim için yabancılara gidip "Delikten aşağı süpüreceğinize kullanın" da demedi, dedirtmedim.
*Ben bu ülkeyi severim.Devrek 125’inci alayda askerliğimi yaptım.Nöbet tuttum.Mataramı parlattım, potinlerimi kaybettim.Askerlikten kaytarmak için rapor-mapor almadım.

*Ama Başbakan "Çek git" diyor.Gidemem.Doğrusunu isterseniz bu toplumun göz göre göre dinimizi siyasete alet edenlerin peşine takılması, boşa giden yazılarım, o yalnız kalma duygusu... Bunların tümü canımı yaktı ve sevgili Uğur’a "Darp izi yok da, yürek yarası olur mu?" diye sordum.
Olsa da, olmasa da... Benim gidecek başka bir yerim yok...

Tam Bir Kapalı Kutu - Federico Higuain


Tam Bir kapalı Kutu

Öncelikle beni yanıltabilir,inşallah da yanıltır çok başarılı olur,ama 1.72 mt boyunda bir forvet nasıl başarılı olabilir bekleyip göreceğiz.
Belki ayaklarına çok hakimdir,belki çok hızlıdır...bakalım umudumuzu yitirmeyelim.
Bu arada Nobre'yide beğeniyorum,oda oynasın arada.

20 Ağustos 2007 Pazartesi

Beşiktaş 2 - RTE Kasımpaşa 1

İktidar desteğiyle 1.lige çıkan Kasımpaşa ile Edirne sınırındaki Olimpiyat stadında karşılaştık.Bence bunlar geldikleri gibi ikinci lige giderler.
Bizim takımda Aydın'ı , Tello'yu ve Cisse'yi beğendim.Serdar Kurtuluş hep banko adamım zaten saymıyorum,Yaşlı kurt Rüştü'ye bir top geldi o da gol oldu,gerçi top biraz imkansıza gitti ama iyi yer tutabilirdi bence.
Rico Paşanın yüzde yüzlük bir penaltısı ise verilmedi,ayıptır...
Neyse iki haftada 6 puan güzel,böyle devam etsin.Goller ise;

Ön Direk Fetişi Toraman

Ve Akabinde Paşa'dan geldi.Ama Paşa'nın golünde Serdar Kurtuluş'un pasını göz ardı etmemek lazım,çok klas bir pas verdi.

17 Ağustos 2007 Cuma

Bizim Kaderimiz


Deprem bizim gibi az gelişmiş ülkelerin,bilimden yoksun ,acı çekmeyi kader olarak gören toplumlarda deprem ve getirdikleri ne yazıkki bu ülke vatandaşlarının kaderi.

17 Ağustos'ta Çarpık şehirlerşmeye binlerce deprem şehidi verdik,ama üzerinden seneler geçti,geçiyor bir sonraki deprem için bir çivi çakılmıyor.

Hükümet kulağının üstüne yatıyor,Belediye desen tatlıcı adamdan belediye başkanı yaptık ,kendine hayrı yok.

Allah'ım biz alabileceğimiz önlemlerle kendi kendimizi koruyacak kadar zeki insanlar değiliz,en azından müslüman olmayan uzak doğu ülkeleri kadar(Japonya,Çin vb),o yüzden sana yalvarıyorum bizi Deprem felaketinden ve basiretsiz yönetimlerden koru.

16 Ağustos 2007 Perşembe

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı

( Romanista'dan arak)


Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı

"Uygulama tam bir diktatörlük. Tam halka zıt bir yönetim. Hala tabuların olduğu, söylenemez şeyler olduğu, halkın yıldırıldığı türkiyede yaşıyoruz.""Türkiyenin irak, libya, suriye’ye benzeyen çok yanları var. Neden? Aynı tek adam pozisyonu. Bugün libya, irak ve suriye’ye gidin, tek insanın resimleri vardır her yerde. Tek insanın heykelleri vardır."

"Türkiyenin bütünlüğünü tehdit eden, en büyük tahribatı vermiş olan sistemin ilkelerinden biri de laiklik ilkesidir. Türk milletinin moral değerlerinin ana kaynağı din olacak, islam olacak, sonra siz bunu potansiyel tehlike olarak göreceksiniz. Gerçekten garip."

"Aynı şekilde, dindar olan bir subaya da siz kendi ordunuzda hayat hakkı vermiyorsanız, bunu ıkça söylemeden onu saf dışı ediyorsanız, sanki safra atar gibi, ajan yakalamış gibi onları ayıklıyorsanız, siz o zaman bu ülkenin devamını, bütünlüğünü nasıl temin edersiniz?"

"Bu ıdan ikinci cumhuriyet, yeni osmanlicilik kavramlarının ve bu tartışmaların ortaya gelmesini ben çok sağlıklı görüyorum ve geleceğe çok ümitle bakıyorum."

Abdullah Gül
Eski Refah Partisi 20. Dönem Kayseri Milletvekili
Eski Fazilet Partisi 21. Dönem Kayseri Milletvekili
şişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Adayı

****************************************************************************
"İstiklâl ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasî emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr u zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir."



M.K.Atatürk
Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı

FC Zürih 1 - Beşiktaş JK 1


1 -1 'lik skoru hakettiğimiz bir maç oynadık. 90 + 7 de gelen gol maç boyu kaçınılmaz bir son gibiydi. O sürede bulduğumuz fırsatları değerlendiremeyince maçtan beraberlikle ayrıldık.Tur için umudumuz sürüyor.

13 Ağustos 2007 Pazartesi

10 Ağustos 2007 Cuma

Bu sene de...

" Tüm Fenerbahçelilerin Miraç Kandilini Kutlarız ;
Büyükşehir Belediyesi..."

http://bjktaraftarproje.com/